24 maggio 2012

Voskopoja turistike, terheqese per pushuesit

 Voskopoja turistike, terheqese per pushuesit
Voskopoja eshte nje prej fshatrave, ku kultura, tradita dhe peizazhi unifikohen ne menyre harmonike per t'i dhene asaj vlera turistike te perhershme.
Ne çdo stine te vitit, fshati i cili ndodhet 18 km larg Korces mbetet resurs i -


pashtershem turistik. Vlerat artistike dhe arkitektonike te servirura ne kishat e shumta te fshatit jane te pasura me imazhe te pikturave murale e ikonave, qe shpalosin para turisteve fshatin, i cili dikur qendronte ne listen e qyteteve me te rendesishme te Ballkanit.
Madheshtia natyrore e ketij vendi ku pyjet ngjajne me nje strehez ka bere qe monumenteve relike qe i mbijetuan kohes perhere e me teper te rriten shifrat e admiruesve te pasurise kulturore. Infrastruktura favorizuese per te shkuar deri atje ben qe dita te kaloje pa u ndjere duke shetitur, duke bere ski, por edhe duke vizituar fshatin e njohur per qyteterimin
e vjeter. Voskopoja eshte e njohur, perveç te tjerash, edhe per kulturen e pasur me kuzhinen e cila ofron nje larmi ushqimesh bio per turistet.
Voskopoja ofron per turistet ne cdo stine te vitit jo vetem bukuri natyrore, por edhe vlera unike qe fshihen ne germadhat e objekteve te vjetra, qe bartin kulture dhe dije shekullore.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate