09 maggio 2012

Studimi mbi turizmin shqiptar, nxirren pikat per korrigjim


Zhvillimi i tij u bë në periudhën e pikut të sezonit turistik, 15 korrik deri më 15 shtator

Burimi:

ikub.al

turizmi-studimUniversiteti Europian i Turzmit (EUFT) dhe zyra e Shërbimit Turistik (ZTSH) bënë publik sot studimin, që financohet nga BE, mbi të dhënat për të gjitha Sipërmarrjet Turistike në Shqipëri.  Në studimin për databazën e turizmit shqiptar u analizuan 303 ndërrmarrje turistike. Zhvillimi i tij u bë në periudhën e pikut të sezonit turistik, 15 korrik deri më 15 shtator, kohë kur dhe kapacitetet janë në funksion të plotë në gjithë vendin.  Drejtori i Përgjithshëm i Zyrës së Shërbimit Turistik, z. Benard Terkuçi, në fjalën e tij vlerësoi rëndësinë e studimit, duke e cilësuar atë si një bazë orgjinale të dhënash për turizmin shqiptar. Ai u shpreh se “studimi evdidenton dhe problemet ku institucionet shtetërore, pushteti vendor dhe sektori privat duhet të fokusohen në të ardhmen”.
Kurse zv/ministrja Suzana Turku vlerësoi rëndësinë e projektit, teksa u shpreh se projekti tregon pikat e forta dhe të dobëta të turizmit shqiptar dhe shtron nevojën e një bashkëpunimi më të madh mes gjithë faktorëve. "Dëshiroj të përshëndes këtë projekt për frymën e bashkëpunimit që ai ofron, për iniciativën për të gjetur të përbashkëtat e vendeve tona në turizëm, kulturë, trashëgimi, për të identifikuar pikat e forta, por edhe dobësitë e gjithësecilit, për t’i analizuar ato, për të gërshetuar traditat e njëri-tjetrit, për t’i promovuar ato, por mbi të gjitha, dua të përshëndes këtë bashkëpunim për synimin që ka për të lënë gjurmët e tij jo vetëm në letër, por edhe në investime", tha ajo.  Ndër të tjera, turku vlerësoi si të një rëndësie të veçantë dhe frymën e bashkëpunimit rajonal në fushën e turizmit, por dhe të dhënat reale që jep për sektorin privat. "Duke e konsideruar projektin TUR GRATE 2 si një tregues të rëndësishëm të krijimit të Databazës së Sipërmarrjeve Turistike në Shqipëri, krijimit dhe menaxhimit të sistemit të përbashkët të sektorit publik-privat, por edhe bashkëpunimit ndër-rajonal në fushën e turizmit dhe trashëgimisë kulturore, dëshiroj të theksoj se bashkëpunimi me sektorin privat, është çelësi për të arritur suksesin e kërkuar", u shpreh zv.ministrja.   Ndërsa Rektori i Universitetit Europian për Turizmin, Salvatore Messina bëri para të pranishmëve prezantimin e studimit dhe të gjithë të dhënave që janë mbledhur gjatë punës kërkimore në gjithë ve

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate