15 maggio 2012

Monumentet e Tiranes, Albania

Monumentet e Tiranes

monumentet-e-tiranes


Tirana është një nga qytetet me burime kulturore dhe monumente që dëshmojnë evolucionin e tij artistik dhe historik. Ka 35 monumente te kategorise se pare, shumë kala te denja për tu vizituar. Kjo faqe është një listë e vendeve më të rëndësishme për të vizituar në qytet.
Indikacione
1 Kala
2 Shpella
3 Muret Antike
4 Ura
5 Kulla
6 Puse
7 Rrenoj
8 Xhami
9 Tyrbe
10 Teqe
11 Mozaik
12 Banesa

Kalate                           
• Kalaja Ne Qytetin E Tiranes
• Kalaja E Dorzes
• Kalaja E Varoshit
• Kalaja E Lalmit
• Kalaja E Petreles
• Kalaja E Tujanit
• Kalaja E Prezes
• Kalaja E Dajtit


Ura
• Ura  E Tabakeve
• Ura  E Brarit
• Ura  E Kanal Zall-Herr       
                             
Banesa 
Banesa e Hysen Kazani
• Banesa e Reshat, Hasan Petreles
• Banesa e Shijakasve
• Ish Banesa e Toptanasve
• Ish Banesa e Bajram Damit
• Banese  ne Rr. “Tefta Tashko” Nr.42
• Banesa e Sulejman Metes
• Banesa e Qamil Cullhaj
• Banesa e Ahmet Cunit     
                                                 
Zera te Ndryshem
• Kulla E Sahatit
• Pusi Prane Kalase Se Prezes
• Rrenojat E Kishes Shen Marise
• Xhamia E Et’hem Beut
• Tyrbja E Kapllan Pashes
• Tyrbja E Nuses
• Teqeja E Shen Dyrrit
• Mozaiku Ne Bllokun Partizani                                                    
• Shtepia Ku Ka Pasur Qendren Organizata Bashkimi
• Shkolla E Mesme Petagogjike
• Godina Ish Biblioteka Kombetare
• Godina E Parlamentit Te Pare Shqiptar
• Aksi Kryesor Dhe Qendra Historike E Tiranes

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate