01 luglio 2012

Kthehet i nxehti përvëlues Sipas meteorologëve, situata nuk është aq e këndshme sa duket

Java e pare e muajit korrik do te jete vërtet përvëluese, pasi temperaturat do ti kalojnë 40 grade celsius. Sipas meteorologëve, situata nuk është aq e këndshme sa duket, duke përjashtuar pushimet ne bregdet. Për te moshuarit e kryesisht për fëmijët, moti kaq i nxehte do te japë pasoja te menjëhershme. E ne fakt një gjë e tille ka ndodhur.
Ne Italinë fqinje, dy fëmije te moshave 2 dhe 6 vjeç kane gjetur vdekjen ndërsa ne plazhet e Toskanes, 2 te moshuar janë gjetur te pajete. Për institutet e meteorologjisë, kjo situate i përket fazës se trete apo me mire njohur si faza e kuqe. Temperaturat maksimale pritet te arrijnë deri ne 44 grade ne dhjetëditëshin e pare te korrikut. Ne krahasim me te njëjtën periudhe te nje viti me pare, temperaturat janë 7 grade me te larta, pasi vera ketë vit erdhi me vonese por me e nxehte. Moti pritet ti rikthehet normalitetit, me temperatura qe do te arrijnë ne 35-37 grade, vetëm gjate mesit te korrikut, ku i gjithë kontinenti evropian do te përfshihet nga një ere atlantike, qe do te sjelle mot te freskët e shi te lehte. Edhe për Shqipërinë, moti gjate muajit korrik parashikohet i nxehte dhe i thate, sikurse muaji qershor. Rekomandimet e mjekeve janë te njëjtat, mos rrini ne diell kryesisht ne orët e pikut te diellit, konsumoni fruta e perime e mbi te gjitha lëngje.

First week of July will be really scorching, as temperatures will exceed 40 degrees centigrade. According to meteorologists, the situation is not as nice as it seems, excluding holidays at the seaside. For the elderly, mainly for children, so the hot weather will give immediate consequences. And in fact such a thing happened.
In neighboring Italy, two children aged 2 and 6 years old have died while on the beaches of Tuscany, the older 2 are found dead. For meteorological institutes, this situation belongs to the third stage, or better known as the red phase. Maximum temperatures expected to reach up to 44 degrees in the first ten days of July. In comparison with the same period a year ago, temperatures are high grade 7, as summer came late this year but with the heat. Weather is expected to return to normal, with temperatures that will reach 35-37 degrees, only during the middle of July, where the whole European continent will be covered by an Atlantic wind that will bring cool weather and light rain. For Albania, the weather during the month of July provided the hot and dry, like the month of June. Doctors' recommendations are the same, do not sit in the sun, mainly in the peak hours of sun, eat fruit and vegetable juices over all.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate