18 luglio 2012

Perse Plazhi pa ujë te pijshëm ..

PLAZHI I DURRESITPLAZHI I DURRESIT E merkure, 18 Korrik 2012 16:09
Ne pikun e sezonit veror, zona e plazhit te Durrësit, vuan një nder problemet me te mprehta te turizmit, mungesën e ujit te pijshëm. Edhe pse nga ana a ujësjellësit ne çdo vit ne nisje te zezonit turistik premtohet furnizim 24 ore, banoret tregojnë një tjetër realitet. Ata thonë se prej rreth 8 vitesh ne çezmat e tyre mungon uji, ndërsa ai nuk vjen me shume se 10 deri ne 15 minuta ne 24 ore. Situata paraqitet mjaft problematike ne këtë zone.

Ngado te hedhesh sytë sheh vetëm pompa dhe tuba te cilat varen deri ne tarracat e pallateve për te furnizuar depozitat. Edhe pse ky problem është ngritur prej vitesh, ende nuk është marre asnjë mase për zgjidhjen e tij. Me shqetësues paraqitet fakti se ne afërsi te disa puseve dhe te depove te ujit derdhen edhe ujërat e zeza çka janë një tjetër rrezik për banoret. Situata e furnizimit me ujë mbetet kritike edhe ne Bulqizë. Prej disa ditësh, si rezultat i amortizimit te rrjetit, uji i pijshëm jo vetëm mungon pjesën me te madhe te kohës, por edhe kur vjen është i ndotur. Drejtues te higjienës i kane kërkuar drejtorisë se ujësjellësit qe te marre masa për te zgjidhur njëherë e mire këtë problem me rreziqe te mëdha për shëndetin e popullatës.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate