01 luglio 2012

Dardha, fshati tashme Turistik "i rilindur" nga vizitoret

Pasi le pas Korçën, ne te dale te qytetit ndodhet fshati turistik i Dardhës. Për te shkuar deri atje rruga prej 20 km është e gjitha malore, por e asfaltuar. Për shkak te lartësisë 1300 metra mbi nivelin e detit, ku ndodhet, dimri ne këtë fshat është i gjate, vjen herët dhe ikën vone. Ne këtë stine e gjithë zona te ofron një peizazh me ngjyra te shumta, çka tërheq turiste nga gjithë vendi por natyrisht dhe te huaj. Te gjitha shtëpitë e këtij fshati te njohur janë prej guri dhe te mbuluara me rrasa. Burimet e shumta natyrore por dhe rrugicat me kalldrëm, ia shtojnë edhe me shume hijeshinë. Ne fshat gjen bujtina te vogla, por edhe pjesa me e madhe e shtëpive është përshtatur për te akomoduar turistet, duke e çuar numrin e shtretërve ne afro 250. Dardha mbi te gjitha është e njohur për kuzhinën e saj bio, ku spikasin lakrori me dy pete, mishi i pjekur si dhe bulmetrat. Skitë ne dimër dhe panorama e mrekullueshme dhe ajri i pastër ne stine te tjera e kane shndërruar Dardhën ne destinacion kryesor te Korçës gjate gjithë vitit.

Having left behind Korca, we release the city is the resort of Dardha. To go up there the way of 20 km is all mountain, but the asphalt. Due to the altitude 1300 meters above sea level, where, in winter the village is long, coming early and leaving late.
In this season the whole area offers a landscape with multiple colors, which attracts tourists from around the country, but naturally and foreign. All the houses of this village are known stone and covered with stone. Abundant natural resources but with cobblestone streets, it add even more charm. In small village inns gene, but most houses adapted to accommodate tourists, bringing the number of beds in about 250. Pears above all is famous for its cuisine bio, which distinguished the two lump Lakrori, roasted meat and dairy products. Skiing in winter and beautiful landscape and fresh air in the other seasons have become the main destination Dardha Korca throughout the year.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate