24 luglio 2012

Ndotja e pishinave në zonën e Farkës, Bërzhitës, Kasharit dhe Ndroqit., ASHR: Gjysma nuk plotësojnë kushtet

Tiranë Korrik 24,2012 - 13:03 Disa nga pishinat në qarkun e Tiranës në pikun e sezonit turistik kanë rezultuar me mbipopullim të pushuesve dhe me probleme higjeno - saniatare jo vetëm të ujit, po dhe të zonës së shezllonave. Inspektimet e fundit të Drejtorisë së Shëndetit Publik kanë kontrolluar 14 pishina dhe 6 prej tyre janë paralajmëruar të ndryshojnë regjimin e punës, pasi do të penalizohen me gjoba deri në mbyllje aktiviteti. Në to u konstatuan dhe probleme të tjera si mos afishimi i numrave të urgjencës dhe të qëndrave shëndetësore më të afërta në vende të dukshme.

"Problemi kryesor ka qenë në lidhje me shërbimin e urgjencës. Janë konstatuar problematika nga ana e inspektorëve në lidhje me procesin e dizinfektimit. Në 6 pishina ka pasur problematika dhe janë lënë detyra të cilat do të rikontrollohen brenda javës tjetër për të arritur një rezultat apo për të vazhduar me procesin e ndërmarrjes së gjobës ndaj këtyre subjekteve të cilat nuk zbatojnë këto detyra", thotë Liljana Ramasaco, Drejtore e Autoritetit Shëndetësor rajonal

Pishinat ku u konstatuan dhe problemet më të mëdha higjeno-sanitare dhe me mbingarkesë të numrit të pushuesve në raport më territorin, ndodhen në zonën e Farkës, Bërzhitës, Kasharit dhe Ndroqit.

Julia Bardhushihttp://news.albanianscreen.tv/pages/news_detail/43239

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate