17 luglio 2012

Bashkia Shkoder në bashkëpunim me “Creative City” Organizon: Minikoncertet e verës

on Thursday, 12 July 2012. 
Programi: SUMMER – JAZZ WEEKEND
21 korrik 2012 Oborri i shtëpisë Muze të Jubanëve
•        Trio  “Vinorosso”  - Gjermani
•        Coljin Buis  Italian Quartet -  Itali & Hollandë
22 korrik 2012 Oborri i Bashkisë Shkodër ora 20:00
•        Trio of Love -  Kosovë
Hyrja e lirë!
The Ensemble  Vinorosso
Banda Vinorosso eshte themelua ne vitin 2004 ne Detmold. Ne te bejne
pjese me shume se 30 anetare me prejardhje nga e gjithe bota si:
Bullgaria, Kili, Gjermania, Anglia, Franca, Greqia, Italia, Japonia,
Maqedonia, Serbia, Zvicra, Spanja dhe Turqia.Pjesa me e madhe e tyre
jane student apo nxenes te shkolles se muzikes se Detmold
(www.hfm-detmold.de) Parapelqejne te luajne stile te ndryshme muzikore,
te frymezuar nga ajo qe quhet world music (muzika boterore) dhe pasi
marrin elemente nga shume kultura muzikore (me se shumti nga Europa
Lindore), sebashku jane ne nje harmoni te plote, fale edhe nderthurjes
me muziken klasike te perendimit. Kjo per aresye se  instrumentet qe
perdoren jane klasike si piano, violin, viole, bas, flasut, oboe,
trompe, klarinete etj dhe ne te njejten kohe edhe instrumente folk si
mandolin, domra, darbuka etj.Qellimi i ansamblit eshte te terheqe sa me
shume njerez ne kete concept te ri te nderthurjes se stileve te ndryshme muzikore, sepse muzika eshte gjuha universal e cila krijon ura midis
njerezeve ne te gjithe planetin. Vinorosso na tregojne se shpesh here
nuk ekzistojne ndryshime apo kufiqnj midis stileve te ndryshime
muzikore. Muzika eshte nje energji jetesore dhe muzika e ansamblit eshte nje ece-jake e vazhdueshme ashtu sikurse edhe njerezit shkojne e vijne
ne kete planet.
Programi Koncertor i Bandes – Korrik 2012
Skotchne, Bavno Oro – Vranje, Araber Tantz, Merzifon Karsilami,
Kayikci, Freilach aus der Ukraine, Oblivion (Astor Piazzolla),
Libertango (Astor Piazolla), Der Gassn Nigun – Maleshevsko Oro, Freilach Hila, Ajde Jano – Dvaispetorka, Azizies, Jovano Jovanke – Gankino Oro.
Colijn Buis
Colijn Buis eshte nje pianist, kompozitor, arranxhues dhe mesues. Ka
studiuar per piano (jazz dhe improvizacion) ne Konservatorin Utrecht me
Bert van den Brink, Cor Bakker dhe Jeroen van Vliet.
Trio of Love
Trio of Love eshte krijuar ne vitin 2011. Eshte prezantuar per heer
te pare ne Prishtina Jazz Festival, ne nentor te vitit te kaluar eshte
pritur mire nga publiku dhe kritika.Grupi eshe mjaft aktiv ne skenen e
jazzit ne Kosove e vleresohen per me teper per freskine qe i sjellin
muziken jazz me profesionalizem.
http://www.albaniantravel.info/AlbanianTravel/intervista/item/bashkia-shkoder-ne-bashkepunim-me-creative-city-organizon-minikoncertet-e-veres 

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate