08 luglio 2012

Aksion kundër zhurmave - Nis aksioni kundër zhurmave ne baret dhe klabet e zonës se ish-bllokut 7/2012

Nis aksioni kundër zhurmave ne baret dhe klabet e zonës se ish-bllokut. Mbrëmjen e se premtes, Inspekoriati mjedisor ne bashkëpunim me policinë bashkiake dhe atë te rendit kane ushtruar kontrolle ne 15 lokale ne këtë zone te Tiranes.
Vetëm një prej subjekteve kishte lejen mjedisore te ministrisë, 14 te tjerët janë gjobitur deri ne 50 mije leke te rinj për ndotje akustike. Aksioni i ministrisë se mjedisit ne zonën me te zhurmshme te Tiranes, ne ish bllok, do te vijoje edhe ne fundjave, ndërsa kontrollet janë shtrire ne gjithë zonën bregdetare te vendit.

Launches action against noise in the bars and the area klabet former block. The evening of that Friday, environmental Inspekoriati in cooperation with municipal police and the rule have controlled Local 15 in this area of ​​Tirana.
Only one of the subjects had environmental permit to the Ministry, 14 others were fined up to 50 thousand lek young to noise pollution. The action of the ministry of environment in the noisy area of Tirana, in the former block, will continue even on weekends, while the controls are all lying in the coastal area of the country.


  Zhurmat, gjobiten lokalet
08/07/2012

14 nga 15 subjektet e shërbimit publik të cilat kryejnë aktivitetin e tyre në orët e vona të natës, pranë zonave të banuara në kryeqytet, janë penalizuar mbrëmjen e së shtunës gjatë kontrollit të kryer nga inspektorët e Drejtorisë së Kontrollit në Ministrine e Mjedisit, Inspektoriatit të Mjedisit dhe Agjensisë Rajonale të Qarkut Tiranë dhe Institucionit të Shëndetit Publik.

Dy prej subjekteve janë ndëshkuar edhe me pezullim të aktivitetit. Kështu deklaroi Drejtori i Kontrollit për mjedisin Alfred Deshati, i pyetur për aksionet e ndërmarra kundër zhurmës në vendet publike. Sipas tij aksioni ka vijuar edhe në zonat bregdetare.

Gjatë fundjavës në Vlorë, e sidomos në zonën e plazhit janë penalizuar mbi 30 subjekte, ndërsa në qytetin e Durrësit, megjithëse 9 subjekte janë të pajisur me leje mjedisore, gjatë kontrollit 6 prej tyre janë gjobitur për shkak se nuk i plotësonin kërkesat e lejes. Edhe në Shkodër ka patur 3 raste ndëshkimesh me gjobë.

Inspektorët kanë deklaruar se aksioni do të vazhdojë për të gjithë periudhën e verës e sidomos fundjavave, duke ndëshkuar sidomos aktivitetet e palicensuara pranë zonave të banuara, në mënyrë që të ruhet shëndeti publik dhe të mos ketë ankesa nga qytetarët.

Sipas tyre edhe rastet kur subjektet janë të pajisur me licencë mjedisore, por që  nuk i plotësojnë kushtet e saj, janë të shumta. Megjithëse ligji për pajisjen me leje mjedisore për subjektet e shërbimit publik që kanë muzikë në ambientet e tyre është në fuqi që nga viti 2007, vetëm  një numër shumë i pakët prej tyre në gjithë territorin e Shqipërisë janë të pajisur me këtë leje.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate