20 giugno 2012

Turizëm me Hane dhe Shpella 16 Qershor 2012

Turizëm me Hane dhe Shpella 16 Qershor 2012

TURIZMI MALORTURIZMI MALORTurizmi malor po tërheq nga viti ne vit me shume frekuentues si shqiptare ashtu edhe te huaj te apasionuar pas klimës por dhe aventurave qe ai ofron. Pasi udhëton 140 km nga Tirana, afërsisht tre ore, mbërrin tek Hani i pare qe ndodhet ne periferi te Pukës. Ish-kampioni ne mundje Perparim Laçi, thotë se e ka ndërmarre nismën për te ndërtuar një Han pas ngjitjes ne Everest ku ka pare te tille ne lartësinë e 4500 metrave. 85 shpellat qe ndodhen ne Puke, pyjet me gështenja, liqenet, pistat e skive si dhe shëtitjet me kuaj, pa lënë mënjane edhe ushqimin tradicional sidomos bulmetin e freskët, janë ato çka tërheqin turistet. Për akomodimin një ditor ku përfshihen vaktet dhe fjetja çmimet ne Hanet e Pukës shkojnë ne 2 mije leke. Por ne shume raste pushuesit parapalqejnë çadrat. Ne veri te vendit janë te njohura e licencuara 40 hane. Pavarësisht promovimeve edhe me fletëpalosje nga ministria e turizmit, jo te gjitha bujtinat arrijnë te tërheqin turiste, pasi ne shume fshatra malore problem mbetet infrastruktura sidomos rrugët e paasfaltuara.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate