21 giugno 2012

Liqeni i Mjelmave qetesia e shpirtit - Drilon,Pogradec-Albania

Kerkoni qe te shkojne ne parajse? Parajsa ja ku eshte. Na e ka fale zoti kete bukuri te rralle. Zoti ne ka falur nje shqiperi perrallore detyra jone eshte ta trajtojme si nje vend perrallash... Tushemishti / Driloni
Burimet e Drilonit ndodhen afer fshatit Tushemisht dhe Gurras, 4 km nga Pogradeci, rreze kodrave dhe kane nje pamje te pakrahasueshme. Kete monument natyre mund ta vizitoni ne qofte se ndiqni rrugen Pogradec-Dogane-Shen Naum. Ai eshte nje burim i madh gelqeror qe buron me rrjedhje vertikale te ujit ne fund te bllokut gelqeror duke vazhduar me pas rrjedhjen ne Liqenin e Ohrit. Uji vjen nga Liqeni i Prespes permes Malit te Thate. Uji del jashte si nje burim i madh i veçante me nje rrjedhje prej 7 m3 /sek. Ai eshte i rrethuar me bimesi te dendur dhe ka nje bote te pasur kafshesh. Ky vend ka qene i preferuar per te kaluar pushimet nga Mbreti Zog dhe nga Enver Hoxha. Ju mund te vizitoni shtepine e tij, qe tashme eshte shnderruar ne hotel dhe restorant.
http://www.pogradec.info/pogradeci/vizitoni.htm 

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate