04 giugno 2012

Butrint,Albania zbulohen objekte te rendesishme arkeologjike.2012

Butrint, zbulohen objekte te rendesishme arkeologjike.

Ne Butrint jane zbuluar disa objekte te rendesishme arkeologjike. Perveç qeramikes dhe monedhave te shumta, arkeologet arriten te zbulojne portalin e nje forumi mbi 2,000-vjeçar, qe dyshohet te jete fundosur nga termeti.Brenda tij ndodhet kisha me e vjeter ne Butrint dhe 13 varre, qe i perkasin shekullit te 6’te. Ekspedita shqiptaro-amerikane e arkeologeve do t’i vazhdoje germimet edhe gjate muajit qershor.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate