15 maggio 2012

Muzeu Kombëtar ETNOGRAFIK i Krujës, Albania

Muzeu Kombëtar Etnografik i Krujës

muzeu-etnografik-kruje


Tel. (511)2225
Orari i vizitave: 
9°°-13°° dhe 15°°-18°°.   
Pushim : E hënë.


Muzeu Kombëtar Etnografik i Krujës u përurua më 20 Nëntor1989. Ai është i ndërtuar në një banesë karakteristike qytetare të vitit 1764.  Banesa është monument kulture i kategorisë së parë.  Në 15-16 mjediset e saj, si edhe objektet e paraqitura në mjediset e jashme, jepet një pamje e plotë i zejeve të ushtruara në Krujë dhe në të gjithë Shqipërinë, si edhe i menyrës së jetesës duke filluar që 300 vjet përpara. 90% e objekteve të këtij muzeu janë origjinale dhe 100% janë funksionale.  Në të gjejmë objekte prej qeramike, druri, guri, hekuri, pambuku, mëndafshi, leshi, qëndisma të ndryshme të ekspozuara me finesë.  Mosha e këtyre objekteve varion nga 60-70 deri në 500-vjeçare.
 
Në muajt: Maj, Qershor, Korrik, Gusht, Shtator, orari i vizitave është 9°°-13°°dhe 16-19.00

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate