05 maggio 2012

Flamuri shqiptar ngjitet ne Kilimanxharo 7/7/2010

Flamuri shqiptar ngjitet ne Kilimanxharo

7 alpinisteve shqiptare te shoqatës "Dajti Alpino-Tuiristik" kane arritur te ngjiten ne lartësinë e gati 6 mije metrave mbi nivelin e detit

flamur-shqipFlamuri shqiptar tashme valëvitet edhe nga maja me e larte e kontinentit afrikan. Është fjala për Kilimanxharon dhe grupin e 7 alpinisteve shqiptare te shoqatës "Dajti Alpino-Tuiristik" te cilët rreth orës 09:00 te mëngjesit te se enjtes kane arritur te ngjiten ne lartësinë e gati 6 mije metrave mbi nivelin e detit. Edhe pse emocionuese, kjo ekspedite ka sjelle vështirësitë e saj, pasi sipas alpinisteve një pjese e tyre momentalisht po rikuperojnë problemet qe kane pasur nga mungesa e oksigjenit. Kjo është ekspedita e trete qe behet nga kjo shoqate pas Malit te Bardhe, si maja me e larte ne Evrope dhe Everestit, çatise se botes. 7 alpinistet pritet te kthehen ne Shqipëri ne 27 korrik.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate