07 maggio 2012

Turizem Albania, Eksplorim Kanioni i Osumit pakete 2 ditore

Eksplorim Kanioni


Kjo ekspedite ofrohet nga shoqata sportive Albania Rafting Group, gjate muajit Gusht, Shtator. Eksplorimi i kanionit zgjat 4 deri ne 5 ore, ne varesi te ritmit dhe perjetimit te grupit dhe pershkruhen 14 km me te bukur te Kanionit te Osumit, Skrapar.  Kanioni ka një ekosistem unik që ju nuk duhet të humbisni pa e eksploruar të paktën një here.  Ne kohen kur temperaturat shenojne 40 grade celsius, ne Kanion ato zbresin deri ne 10 grade celsius. Gjate  ketij udhetimi, grupi, nen shoqerimin e guides ARG, perjeton aventura te ndryshme sic jane  ecje pergjate shtratit te lumit mes shpateve te kanionit; not ne lumin e Osumit, aty ku eshte e vetmja mundesi kalimi ; ngjitje ne disa nga shtigjet e kanionit. Gjate ekspedites shijohet nje dreke e paketuar e marre me vete na Albania Rafting Group :sandwich, fruta, uje.
Cdo person eshte i veshur me pajisjet e meposhtme 
·         Kostum neoprene qe ruan konstante temperaturen e trupit
·         Jelek shpetimi
·         Skafander
Ky udhetim kerkon aftesi fizike shume te mira, shendet te plote dhe nje rezistence mesatare te perballimit te situatave te ndryshme nga ana e personit.
Mosha duhet te jete mbi 18 vjec dhe pesha maksimale 90 kg.
Albania Rafting Group ve ne dispozicion te gjitha pajisjet dhe guiden e specializuar ne keto ekspedita.
Ju duhet te keni veshur
·         Rroba banjo
·         Atlete te vjetra, te forta
Ju duhet te keni me vete
·         Peshqir
·         Rroba te ngrohta per t’u nderruar
·         Sandale/Atlete per t’i  nderruar ne fund te udhetimit
Zhvillimi i kesaj ekspedite varet thellesisht nga kushtet e motit.
Grupi duhet te jete jo me i vogel se 8 persona dhe jo me i madh se 30 persona.
Kjo ekspedite kushton 25 Euro/person dhe gjithcka me siper eshte e perfshire.
Ju duhet te keni makine te pershtatshme qe te perballoje rruget disi te veshtira deri ne Kanion.
Nese nuk e keni nje makine te tille, mos u shqetesoni. Ne sigurojme transportin Berat- Kanion vetem per 10 Euro/person.
! Cmimet e mësipërme janë pa tvsh.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate