14 luglio 2012

Rihapet muzeu arkeologjik i Apolonisë,Pas një mungese gati 20 vjeçare, rihapja e Muzeut Arkeologjik të qytetit antik të Apolonisë ka rritur numrin e vizitorëve vendas e të huaj.

Rihapet muzeu arkeologjik i ApolonisëFIER 14 Korrik 2012 - 16:38- Pas një mungese gati 20 vjeçare, rihapja e Muzeut Arkeologjik të qytetit antik të Apolonisë ka rritur numrin e vizitorëve vendas e të huaj.

Interesi dhe pyetjet e tyre të shumta në lidhje me materialet, objektet, etapat dhe shkallën e zhvillimit të qytetit të madh e hijerëndë, siç e etiketonte Ciceroni, tashmë gjejnë përgjigje konkrete. "Numri i vizitorëve ditorë pas rihapjes së muzeut është rritur me rreth 15-20%. Më parë, vizitorët nuk dilnin të plotësuar nga vizita në Apoloni. Ata shikonin rrënojat e banesave të Apolonisë dhe monumentet, por nuk dinin objektet, të kujt periudhe ishin, si ruheshin, si trajtoheshin, etj. Me hapjen e muzeut u jepet përgjigje shumë pyetjeve të turistëve dhe shuhet kureshtja e tyre për etapat e zhvillimit apolonian", tha përgjegjësi i këtij muzeu, Admir Xhelaj.

Sipas tij, edhe pse muzeu është i thjeshtë dhe i vogël, është pëlqyer jashtëzakonisht nga turistët, si për anën funksionale, infrastrukturore, estetike dhe arkitekturore, por mbi të gjitha për pasurinë dhe vlerën e objekteve të ekspozuara. "Janë materiale të rralla unikale në të gjithë botën mesdhetare, ndaj dhe turistët dhe vizitorët habiten me këto pasuri dhe vlera të trashëgimisë kulturore që ofron ky muze", thotë Xhelaj.

Numri i vizitorëve ditore, sipas tij, në këtë periudhë shkon në rreth 180, e pazakontë për vitet e mëparshme.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate