06 luglio 2012

Festivali i këngës për fëmijë - shkoder,Albania 2012

Rruga pedonale "Kole Indromeno" ne Shkodër është kthyer ne një amfiteatër te vërtete kulturor, ku për tre dite me radhe fëmijët shqiptare do te performojne me këngët e tyre. Mbrëmja e se mërkurës ka çelur siparin e festivalit mbarëkombëtare. Ne gare janë 24 këngë te reja qe do te gërshetohen me 40 perfomanca te përzgjedhura nga festivalet ne vite. Regjizori Osman Mula jep me shume detaje mbi organizmin dhe skenografinë, ndërsa paralajmëron se ditët ne vijim do te rezervojnë surpriza. Festivalin për tre nete do ta prezantojë një dyshe e njohur e skenës, këngëtarja Rosela Gjylbegu, si dhe humoristi Julian Deda. Edicioni i 50 i festivalit mbarëkombëtar te këngës për fëmijë zhvillohet me mbështetjen e Ministrisë se Kulturës, Ministrisë se Arsimit, si dhe Bashkise Shkodër.

Pedonale Street "Kole Indromeno" in Shkodra is back in a bowl of real culture, where for three days in a row Albanian children will perform their songs. Wednesday evening that the festival has opened nationwide Triggers Off. We race are 24 new songs that will intertwine with 40 performances selected by festivals in years. Osman Mula director gives more details on the organization and art direction, and warns that the coming days will reserve surprises. Festival for three nights will present a pair of familiar scenes, Gjylbegu Rosela singer and comedian Julian Deda. Edition of 50 nationwide festival of children's songs performed with the support of the Ministry of Culture, Ministry of Education and the Municipality of Shkodra

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate