01 luglio 2012

Durres, trafik ne rruget e plazhit 30/06/2012

Durres, trafik ne rruget e plazhit Fluksi ne rritje i pushuesve qe udhetojne drejt zonave bregdetare dhe plazheve ka krijuar nje trafik te renduar ne rruget e Durresit.

Nje vezhgim i thjeshte nxjerr ne pah dy nga problemet me te mprehta te trafikut, ate te mungeses se sinjalistikes dhe vijezimeve ne rrugen e plazhit te Durresit, si dhe mungesen e vendparkimeve duke bere qe jo vetem te dy krahet e rruges te jene te zena, po te zihen edhe pjese te ndryshme te korsive te levizjes nga ndalesat vend e pa vend te mjeteve.

Megjithe pranine e shtuar te patrullave policore ne zonat bregdetare qe mundohen te disiplinojne trafikun, situata shfaqet kaotike per shkak te mos respektimit te rregullave te qarkullimit, kryesisht nga drejtuesit e automjeteve. Ne te gjithe kete amulli me te rrezikuar mbeten pushuesit kembesore te cileve ne asnje rast nuk u jepet perparesi dhe duhet te shpenzojne minuta te tera mes pluhurit e zhurmes per te kaluar nga njera ane e rruges ne tjetren.

Ne te gjithe aksin rrugor Ura e Dajlanit – Plepa dhe akset e tjera kombetare qe te nxjerrin ne bregdet mungojne vijat e bardha, prania e te cilave lehteson levizjen e kembesoreve duke diktuar dhe drejtuesit e mjeteve te respektojne kalimin ne to. Ndonese cdo vit raportohet per bashkepunim mes policise rrugore me organet e qeverisjes vendore të zonave bregdetare dhe Drejtorinë Rajonale të Rrugëve për marrjen e masave dhe koordinimin e punës në drejtim të përmirësimit të sinjalistikes rrugore dhe tabelave informuese serish situata mbetet problematike.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate