18 giugno 2012

Sofra dardane, 3 dite feste ne Tropojë,Albania 2012

Qindra artiste nga mbare trevat shqiptare kane ndezur atmosferën për tre ditë me radhë në qytetin e Bajram Currit, në edicionin e dhjetë të Sofrës Dardane. Jo vetëm stadiumi i lojërave me dorë, qe u mbush çdo natë me mbi 10 mijë spektatorë, por dhe sheshet dhe rrugët e Bajram Currit, u pushtuan nga artistët e ardhur qe nga Çamëria e deri në Luginën e Preshevës, shqiptarët e Maqedonisë e ato Malit të Zi. Kënga çame e vallja e Tetovës morën duartrokitjet me te zjarrta. Me mjaft interes u ndoq edhe interpretimi me lahute i artisteve te malit te zi, qe ruajnë me fanatizëm veshjen e xhubletës. Veç çmimeve për pjesëmarrësit, nata finale rezervoi surpriza e vlerësime për emra te mëdhenj te artit shqiptar, siç është e madhja Nexhmije Pagarusha e cila u shpall edhe "Qytetare Nderi" e Bajram Currit.

Hundreds of artists from all over Albanian territories have heated the atmosphere for three days in the town of Bajram Curri, in the tenth edition of Dardanelle Sofres. Not only stadium of the Games by hand, which was filled every night with over 10 thousand spectators, but the squares and streets of Bajram Curri, were occupied by artists from Chameria come up in the Presevo Valley Albanians of Macedonia, Montenegro them Negro. Cham dance song of Tetovo received with fervent applause. Was followed with great interest the lute of the artists interpretation of Montenegro, who fanatically guard xhubletës garment. Besides price for the participants, the final night of surprises reserved praise for the great names of Albanian art, as is the largest & Style Nexhmije which was declared as "Honorary Citizen" of Bajram Curri.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate