14 giugno 2012

Moratoriumi drejt zbutjes debate ne sallën e Kuvendit....

Nisma e socialisteve për shfuqizimin e moratoriumit kundër skafeve, edhe pse ka muaj qe është dorëzuar ne Parlament, ende nuk ka kaluar ne seance plenare, duke u bere shkak për debate ne sallën e Kuvendit. Kreu i grupit parlamentar socialist. Gramoz Ruci. kërkoi qe pjese e rendit te ditës te behet edhe kjo çështje, duke akuzuar hapur se nxjerrja jashtë rendit behet vetëm pasi mazhoranca nuk ka kuorum për te votuar. Mazhoranca ka sqaruar se vonesa e shqyrtimit te propozimit te socialisteve vjen për shkak te amendamenteve te reja qe janë sjelle nga deputetet e PD dhe LSI te cilat synojnë lejimin e lundrimit te jahteve dhe anijeve me vela ne funksion te turizmit.

Socialists initiative to repeal the moratorium against the boats, although there are months that was submitted to Parliament, has not passed in a plenary session, becoming a cause for debate in the Assembly Hall. Socialist parliamentary group leader. Gramoz Ruci. requested that part of the agenda to be done this issue openly accusing disposal order is made only after the majority do not have a quorum to vote. Majority explained that the delay of the review the proposal because the socialist new amendments that were brought by members of the DP and SMI aimed at allowing the yachts and cruise ships sailing in the context of tourism.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate