04 giugno 2012

SHQIPTARET NE EVEREST - DHURATE PER 100-VJETOR

Askush si këta. Askush në Shqipëri dhe pakkush në botë si kjo gjashtëshe heroike deri në vetmohim. Këta u ngjitën në majën më të lartë të botës, në Everest, apo Xhomolungman e vendasve, 8 848 metra mbi nivelin e detit.
Ata ishin sipas moshës Mateo Begeja, Erlin Rudho, Gerti Pishtari, Fation Plaku, Gjergj Bojaxhi dhe Xhimi Begeja. Alpinistë të shoqatës "Dajti Alpino-Turistik".
Përtej shkëlqimit personal, diçkaje që do të mbahet mend deri në fund të jetës, kjo gjashtëshe nuk harron të theksojë edhe se gjithçka u bë edhe si dhuratë për 100-vjetorin e pavarësisë

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate