05 giugno 2012

100 vjetori i Pavarësisë dhe kriza ul çmimet hoteliere në Vlorë,“Çdo shqiptar le ta kalojë një ditë në Vlorë, s’do të ngelet i zhgënjyer!”


image

100 vjetori i Pavarësisë dhe kriza ul çmimet hoteliere në Vlorë


Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë: “Çdo shqiptar le ta kalojë një ditë në Vlorë, s’do të ngelet i zhgënjyer!”

Kriza dhe situata e biznesit në Vlorë, ka detyruar Dhomën e Tregtisë dhe të Industrisë, të bëjë publike vendimin e biznesit hotelier, që në këtë sezon turistik, do të ulen ndjeshëm çmimet për pushuesit. Ky komunikim nga Dhoma e Tregtisë, ka ardhur pasi kanë konkluduar bizneset hoteliere që shtrihen për gjatë bregdetit të Vlorës, që e shohin si një mundësi, për të rritur të ardhurat. Ky është shkaku kryesor që deklarohet ulja e çmimeve hoteliere, sidoqë Dhoma e Tregtisë e zbut problemin, duke u shprehur se bëhet edhe për shkak se është sezoni i 100 vjetorit të Shpalljes së Pavarësisë. Operatorët turistikë ngrenë shqetësimin për të vënë në lëvizje të gjithë aksesorët, institucionet kulturore, për të bërë efektiv turizmin kulturor, arkeologjik. Pas deklaratës së Dhomës së Tregtisë në Vlorë, kontaktuam me disa nga operatorët turistikë, që kanë shtrirë aktivitetin e tyre deri në Pashaliman. Me një zë të vetëm ata shprehen se realiteti është ndryshe nga sa publikohet, qoftë edhe nga Dhoma e Tregtisë. Të vërtetën e tregojnë prenotimet që janë bërë në hotele për sezonin, që në krahasim me vitin e kaluar, që gjithashtu ishte një vit i dobët turistik, kanë një ulje të ndjeshme. Sigurisht, ndikon kriza në vendet nga vijnë turistët, por edhe situate në Shqipëri, ku mungojnë elementët të tjerë që janë në funksion të pushuesve, sikurse është ndotja e mjedisit, derdhja e ujërave të zeza në det dhe deri tek mungesa e infrastrukturës, që favorizon lëvizjen. Krahas kësaj një e metë e madhe është se këtë vit mungojnë masat për të njohur vlerat kulturore-arkeologjike, nuk është marrë asnjë masë që pushuesit të frekuentojnë veprat e artit, objektet dhe muzetë arkeologjike, duke përjashtuar edhe vizitat në gjiret e gadishullit të Karaburunit, për të mbetur një mollë e ndaluar edhe një vizitë në ishullin e Sazanit.
 Aksidenti i Himarës tremb pushuesit
VLORË - Biznesmenët e Dhërmiut dhe Himarës kanë shprehur shqetësimin se është një numër i konsiderueshëm i pushuesve, që kishin prenotuar hotelet për gjatë muajit gusht, por që tashmë kanë anuluar ardhjen, duke u shprehur për rrezikshmërinë e rrugës ku ndodhi aksidenti tragjik me studentët e Elbasanit. Në këto rrethana duhet të ndërhyhet me urgjencë në vendin e rrezikut, së paku për të ngritur një mur me beton dhe hekur të lartësisë mbi dy metra, për të evituar çdo rrezik dhe për të ndryshuar imazhin tek pushuesit-j anë shprehur ata edhe në një kërkesë që i kanë bërë bashkisë së Himarës.
Jorgo Goro, kryetari i bashkisë është shprehur për gazetën: “Aksidenti që ndodhi ka frikësuar pushuesit për të ardhur në Dhërmi, Himarë dhe Sarandë nëpërmjet rrugës së bregdetit dhe për këtë shkak, kërkohet një ndërhyrje e menjëhershme nga Ministria përkatëse”.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate