04 gennaio 2013

Objekte të trashëgimisë kulturore shqiptare ekspozitë në Itali


 ITALI–04 JANAR 2013 16:13  Hapet një ekspozitë me objekte të trashëgimisë kulturore shqiptare në Torino në Madama. Ekspozita erdhi për herë të parë në Romë ku është parë një sukses i madh dhe ndalesën e radhës e ka
në Torino. Ekspozita paraqet një udhëtim në trashëgiminë kulturore dhe historike të Shqipërisë që nga prehistoria në vitet 1600. Kjo është një nismë e nxitur nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe Ministrisë së Turizmit në Shqipëri. Objektet që u paraqitën ishin objekte arkeologjike, fetare e ikona.
Ato tregojnë rrënjën evropiane të Shipërisë si dhe marrëdhënie të lashtë dhe të thella me Italinë.
(ad.ti/shqiptarja.com)

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate