25 gennaio 2013

Ngjitja ne majen e Tujanit nga fshati Zall-Dajt 27-01-2013, me High Albania Mountain Club


Start Date/Time:Sunday, January 27, 2013 9:00 AM


 Transferte me furgona nga vendi i takimit mbrapa pallatit te Kongreseve per ne fshatin Zall-Dajt duke kaluar neper kanionin, luginen  dhe Gryken e lumit te Tiranes. Ecjen tone per te pushtuar majen e Tujanit,1534 m do ta fillojme qe nga fshati Zall-Dajt mbas Grykes se lumit te Tiranes. Te dy grupet do te ecin  se bashku deri sa te takojme shtegun e bere nga ushtria ne lartesine 1000 m. Me pas grupi i pare do te vazhdoje ngjitjen per ne majen e Tujanit ndersa grupi i dyte do te ndjeke shtegun deri tek taracat e Dajtit ku do te takohen edhe me grupin tjeter.Grupi i pare mbas ngjitjes ne maje dhe nje pushimi te shkurter do te zbrese nga Qafa e Qershise per tek taracat e Dajtit. Pas nje pushimi te shkurter do te nisemi per ne Tirane po me furgona. E gjithe ecja do te shkoje 6-7 h me ngjitje  rreth 1200 m dhe zbritje 500 m per grupi e pare dhe rreth 600 m ngjitje per grupin e dyte. E gjithe ecja per grupin e dyte do te shkoje rreth 3-4 h.

 Kujdes: Ky aktivitet eshte per njerez qe kane eksperience ne mal ose per ata qe jane ne forme te mire fizike per te perballuar  rreth 1200 ngjitje dhe 500 m zbritje ose e thene ndryshe 6-7 h ecje ku nje pjese e mire do te jete ne bore. Gjithashtu pjesa e pare e ngjitjes dhe vazhdimi deri tek taracat e Dajtit eshte e per te gjithe mjafton nje pergatitje dhe nje eksperience minimale ne mal. Grupi i dyte do te beje rreth 600 m vetem ngjitje dhe ecje do te shkoje rreth3-4 h.... :)

Takimi ne oren 9.00 am mbrapa pallatit te Kongreseve.
Cmimi: 1200 l/person (transport dhe guide)
Prenotoni: fisnikmuca@yahoo.com, info@highalbania.al    069 40 31 232, 067 20 816 36
Ps: Meqe nje pjese e mire e ecjes do te jete ne bore merrni me vete nje pale kepuce te tjera, veshjet e dimrit, veshje per tu nderruar nese lageni si dhe ushqim,uje etj. 

Faleminderit!!

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate