05 gennaio 2013

The Guardian Shqiperia destinacion turistik ne 2013-en

më 05 janar 2013 14:54
Edhe pse jemi ende në muajt e ftohtë të stinës së dimrit sugjerimet për destinacionet turistike të vitit 2013 kanë filluar. Bukuritë natyrore të Shqipërisë edhe këtë vit nuk lihen pa u përmendur në prestigjozen britanike “The guardian” e cila e rendit atë ndër më të preferuarat. 
"The Guardian" në rubriken Travel, në një artikull të posacem rendit 20 plazhet me të volitshme, sipas saj, për të kaluar pushimet në vitin 2013. Shkrimi nis që në hyrje të tij, duke u ilustruar me një fotografi nga plazhi i Ksamilit, të cilin e cilësonn si një nga ndalesat e pushimit të ri detar 7 netësh në Shqiperi, e cila, thuhet në shkrim, është Kroacia e ardhshme.
Provoni Shqipërinë. Me një bredget prej 380 miljesh të gjate, me fshatra të bukur buzë detit, me rrënojat romake dhe plazhet e Adriatikut po njihet si Kroacia e ardhshme midis kërkueseve aventurierë të plazheve. Një pushim i ri prej shtatë netësh është një prezantim i mirë, duke u strehuar në qytete historike, rrënonjat bizantine dhe otomane dhe plazhe të shumta me rërë të bardhë, lagunat dhe gjiret", thuhet në shkrimin e Rhiannon Batten.
Pas Shqipërisë, ndër plazhet më të volitshme për të kaluar pushimet në 2013 shkrimi rendit, Ishullin Santa Maria në Azore, Ishujt Canarie, Marina di Venezia në Itali, etj.

For the second time within a few days in 2013, prestigious newspaper "The Guardian" back to talk about Albania. British daily has focused this time on the Albanian coast. In an article about the 20 most affordable beaches to spend your holiday, "The Guardian," it suggests Albanian Adriatic and Ionian Sea. Paper compares our new Croatia coast, for those seeking adventure. Long lines combined with coastal cities Byzantine Empire and Ottoman ruins, white sandy beaches, lagoons and bays, according to "The Guardian", make the country appear worthily before foreign tourists. Our country's beaches are ranked on a list which includes Spanish Canary Islands, oceanic coast of France, Venice and Sardinia, or the Greek islands.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate