21 gennaio 2013

Ekspozohet ne Muzeun Historik Kombëtar 93 vjet Kongresi i Lushnjës


                                                                                                       
 E hene, 21 Janar 2013 16:51
93 vjet Kongresi i Lushnjës93 vjet Kongresi i Lushnjës
Pena dhe vula origjinale, e cila ka shërbyer gjate Kongresit te Lushnjës ne vitin 1920, jane sjelle ne Tirane nga muzeu i qytetit jug perëndimor, per te përkujtuar 93-vjetorin e kësaj ngjarje te rëndësishme.


Bashke me objektet, Arkivi i Shtetit ekspozoi ne Muzeun Historik Kombëtar dhe faksimile te dokumenteve qe sollën mbledhjen e këtij Kongresi dhe imazhe nga portretet e delegateve.Gjate Kongresit te Lushnjës u miratua nje akt kushtetues per pavarësinë e plote te Shqipërisë. Bashke me te u zgjodh edhe këshilli i larte prej kater vetash, me kryeministër Sulejman Delvinen.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate