20 dicembre 2012

Programi i Aktiviteteve Nderkombetare per vitin 2013 i "High Albania Mountain Club"

Ky do te jete paraprakisht programi i aktiviteteve nderkombetare per vitin 2013 i High Albania Mountain Club1- Majen me te larte ne Kosove ,
majen e Gjeravices 2656 m (20-21 prill)
2- Majen me te larte ne Durmitor ne Malin e Zi, 
Bobotov Kuk,2523 m (17-18-19 maj)


3- Majen me te larte ne Greqi,
majen e Olimpit, 2917 m (21-22-23 qershor)4- Majen me te larte ne Slloveni,
Trigllava, 2864 m, (25-26-27-28 korrik)
5- Majen me te larte ne Bullgari dhe Ballkan ,
Musalla, 2925 m (20-21-22 shtator)Informazioni

Attract more people including students and youths in practicing walking, skiing, climbing, mountaineering,orientation,speleology, as well as attracting old and disable people for active relax in natural environment and participation in new tourist and sp
Missione
Promote different types of tourism and create habits for natural and healthy way of life, as well as form modern ecological culture and take care of environment's protection.
Panoramica società
“Nëse një njeri tregohet fisnik dhe [shërben] bujarisht ndaj të huajve kjo tregon se ai është një qytetar i botës; dhe se zemra e tij nuk është një ishull, i prerë nga tokat e tjera, por është një kontinent që është i bashkuar me to.
Dhe ata nuk do kenë kaluar përmes jetës time më kot, nëse nga ky rrëfim i shkurtër qoftë edhe disa lexues njihen me një vëzhgim të vërtetë të karakterit të anëtarëve të fiseve të maleve.”
“High Albania” nga Edith Durham
[ High Albania by Edith Durham (1863-1944) London: Edward Arnold, 1909 ]

Ky është një fragment i shkurtër nga hyrja e librit të Edhit Durham, “High Albania”. Britanikja e cila u dashurua me malet shqiptare, gjeti në Shqipëri më tepër se sa mund të kishte parashikuar. Në vendin mes maleve, që ajo e cilësonte si “toka ku e shkuara jeton akoma”, gjeti një mikpritje dhe fisnikëri që nuk e kishte hasur as në kryeqytetet e perëndimit. Thjeshtësia e njerëzve, bujaria e tyre, besa dhe mirësia lanë gjurmë të fuqishme të autorja e radhëve të mësipërme. Alpet shqiptare u bënë për të një udhëtim në të shkuarën, ku ajo kishte mundësinë të prekte ndjenjat më të pastra njerëzore të së shkuarës, ato tradita të lashta që dikur kishin ekzistuar edhe në Britaninë e saj, por para mijëra vjetësh. Sot, kur bëhet fiks një shekull nga dalja në dritë e librit që sapo përmendëm, bukuria natyrore vazhdon të jetë po aq magjepëse, mikpritja e njerëzve vazhdon të jetë e fuqishme edhe pse sot ata përballen me probleme që një shekull më parë edhe pse më të varfër nuk i kishin. Të lexosh një britanike që shkruan me një ndjenjë magjepsje për vendin tënd, është një ndjenjë e bukur, por të mos shohësh të paktën se përse ajo u magjeps nga malet tona, është vërtet keqardhje.
“High Albania” mountain club, ju ofron mundësinë që të tentoni të kryeni një “përgënjeshtrim” të përfundimeve mrekulluese të atyre udhëtarëve që kanë parë Shqipërinë e Epërme dhe Alpet shqiptare...Por ne mendojmë se keto udhëtime në veri dhe ne te gjithe Shqipërinë do të ndryshojë përgjithmonë diçka brenda jush.
Descrizione
Attract more people including students and youths in practicing walking, skiing, climbing, mountaineering,orientation,speleology, as well as attracting old and disable people for active relax in natural environment and participation in new tourist and sports events .

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate