21 dicembre 2012

Klubi Kampistave " Discover Vermoshin, Thethin, Margegaj/Valbone e Puka - Albania"


KLUBI I KAMPISTAVE " DISCOVER ALBANIA" eshte i vetmi grup qe ka ne qellimet e tij te shikoje ato mrekulli natyrore qe gjenden ne te gjithe shqiperine... Cel: +355 69 65 838 70 p.s Nuk lejohen "TAKAT" ne asnje nga aktivitetet :-)))
MissioneTurizmi i Haneve në Shqipëri.
Hanet janë stuktura të vogla me arkitekturë tradicionale, të cilat kanë
qenë të përhapura në të gjithë territorin e Shqipërisë. Këto struktura
kanë ekzistuar që nga periudhat e vjetra dhe kanë vazhduar madje deri
në gjysmën e parë të shekullit të XX. Ato kryenin funksionet e akomodimit,
fjetjes dhe ushqimit për udhetarët e ndryshëm vendas apo të huaj. Po kështu
edhe funksionet e strehimit dhe të ushqimit të kuajve për udhëtarët dhe
karvanet e ndryshme që lëviznin në atë periudhë kohe.
Shumë nga udhëtarët e ndryshëm të cilët kanë vizituar Shqipërinë, duke
përmendur këtu udhëtarin dhe poetin anglez Lord Bajronin, udhëtaren
dhe studiuesen angleze Edit Durham, konsullin francez Pukëvil, profesorin
e Universitet të Vjenes, Karl Patch, historianin anglez Hamond, e shumë e
shumë të tjerë, i kanë përshkruar në shkrimet e tyre këto lloj strukturash,
duke venë në dukje anën e tyre autentike dhe mikpritjen e gjetur në to.
Sot, duke jetuar kohët moderne dhe në një periudhë globalizimi, turistët
janë të prirur në kërkim të origjinales dhe të asaj e cila mbetet e veçantë.


VERMOSHI
Përbën skajin më verior të Republikës së Shqipërisë. Ai gjendet në një distancë
prej 95 km nga qyteti i Shkodrës. E gjithë kjo zonë quhet krahina e
Kelmendit. Këtë emër mban edhe komuna në fjalë. Ky emërtim vjen nga fjala
latine “climens”, që do të thotë i urtë, i thjeshtë, i mirë.
Mbasi udhëtohet në një rrugë dramatike dhe spektakolare malore nga
Shkodra për në Vermosh, duke kaluar objekte të tilla si qafën e Rrapshit
dhe urën e Tamarës mbi lumin e Cemit, udhëtari mbërrin në fshat, i cili është
ngritur mbi një fushë malore të krijuar nga lumi i Vermoshit, apo siç quhet
ndryshe lumi i Limit. Gjendemi në një luginë me origjinë akullnajore, të vendosur
në lartesinë 1.100 metra mbi nivelin e detit. Në të dy anët e luginës,
ngrihen shpate malesh me pjerrësi të konsiderueshme dhe të veshura me
pyje dhe kullota. Bimësia drunore përbëhet kryesisht nga ahu dhe halorët.
Vermoshi shquhet për panoramën e tij si dhe për reshjet e dëborës që zgjasin
afro 100 ditë në vit.
Një ndër aktivitetet, të cilat zhvillohen për çdo vit në Vermosh është
“Logu i Bjeshkëve”, ku kryhet kompeticioni në të cilin zgjidhet “Miss Bjeshka”.
Vajzat konkuruese ekspozojnë kostume kombëtare tradicionale të zonës së
Kelmendit dhe Malësisë së Madhe. Në këtë aktivitet marrin pjesë shumë kelmendas
të emigruar në Shtetet e Bshkuara të Amerikës, Kanada dhe Angli.
Deri ne vitin 1992, fshati kishte 1.300 banorë, ndërsa aktualisht 530 prej
tyre kanë emigruar sidomos në Shtetet e Bshkuara të Amerikës, ku janë vendosur
kryesisht në Detroit.
Aktivitetet kryesore të cilat mund të zhvillohen në Vermosh janë ngjitjet
malore në malësinë e Marlulës, shëtitjet në luginat e thella alpine, (të
Lëpushës dhe Cemit), skitë në shpatet natyrore me dëborë, peshkimi sporitv
i troftës, etj. Një aktivitet tjetër janë turet e biçikletave malore. Hartat
e rrugëve të tyre janë përgatitur nga ana e studentëve të universitetit të
Shkodrës dhe Podgoricës me mbështetjen e projektit Gjerman, GTZ. Këtë tur
e përfshijnë të dy vendet, Shqipëria dhe Mali i Zi.
Zona e Vermoshit është e përmendur për cilësinë lartë të bulmetrave.
Shquhen më së shumti kullotat në stanet e Seferçës, i cili është edhe skaji më
ekstrem verior i Republikës së Shqipërisë. Vermoshi është i njohur edhe për
kultivimin e patates.


THETHI
Rajoni i Thethit përbën zemrën e alpeve shqiptare. Ai ndodhet në alpet
perëndimore të Shqipërsië, në një distancë prej 70 km larg nga qyteti i
Shkodrës. Për vlerat e tij klimaterike dhe atë të biodiversitetit, Thethi është
shpallur një Park Kombëtar, i cili është gjithashtu edhe pjesë e projektit të
përbashkët të “Parkut të Paqes”, që përfshin një rajon ndërkufitar të “Bjeshkëve
të Namuna” midis tre shteteve, Shqipërisë, Kosovës dhe Malit të Zi.
Sipërfaqja e parkut kombëtar përfshin një areal prej 2.630 hektarësh dhe
shtrihet në një lartësi prej 600 deri 2.570 metra mbi nivelin e detit. Këtu ka
një mbulesë të dendur drunore ku 90 për qind e saj përfaqësohet nga pyjet e
dendura të ahut. Në parkun e Thethit, gjenden ahe shekullore me diametër
të trugut nga 1 deri në 1,5 metra. Lloji tjetër i mbulesës drunore përbëhet
nga panja, frashëri, shkoza dhe rrobulli. Ka një shumëllojshmëri lulesh ku
vlen për t’u përmendur “Wulfenia e Baldachit”, e cila është bimë endemike
e zbuluar nga botanisti italian Baldachi. Kjo lloj luleje gjendet vetëm në
parkun e Thethit.
Fauna e parkut përbëhet nga 50 lloje shpendësh, 10 lloje reptilësh dhe
8 lloje amfibësh. Vlen të përmendim se Parku i Thethit mbetet habitati më
i rëndësishëm në vendin tonë me popullimin e rriqebullit ( lynx lynx), specie
kjo mjaft e rrezikuar. Këtu gjenden edhe lloje të ndryshme qukapikësh,
shqiponja e artë, salamandra alpine si dhe një shumëllojshmëri fluturash
shumëngjyrëshe. Në ujërat e përroit të thethit, gjendet edhe trofta e
mermertë.
Ndër objektet më interesante për t’u vizituar nga ana e turistëve në Theth
janë ujëvara e Grunasit e cila ka një lartësi prej 25–30 metrash. Pranë saj
gjendet shpella e “Birrëve me rrathë”, në galeritë e së cilës gjenden forma të
ndryshme si stalaktite, stalakmite, vello muresh, etj. Shpellë tjetër është
ajo e Arapit. Mjaft tërheqëse janë burimet e ujrave të Okolit, nga ku burojnë
ujrat e përroit të Thethit.
Parku kombëtar i Thethit shquhet për reshjet e dendura të dëborës, të
cilat zgjasin normalisht 150 ditë në vit. Mund të themi se për afro 6 muaj
kjo zonë mbetet e bllokuar nga dëbora e cila zë Qafën e Terthores 2.000
metra mbi nivelin e detit, e cila lidh Bogën me Gropën e Thethit.
Në Theth bien në sy ndërtesat e tipit alpin me çati të pjerrët të ndërtuara
me plloça guri. Këtu gjendet edhe “kulla e ngujimit”, element ky epik i
jetesës shqiptare ku gjatë periudhës së gjakmarrjes strehohej gjakësi. Kjo
kullë është sot monument kulture.
Kuzhina tradicionale e Thethit përbehet nga “fërliku”, (mish i pjekur),
gatimi i troftës së përroit të Thethit, si dhe nënproduktet e qumështit,
(djathrat e ndryshëm, gjiza, kosi i freskët, etj).
Në Theth mund të organizohen aktivitete të shumta në natyrë, si ngjitjet
malore, speleologjia, (turizmi i shpellave), kajakët në përroin e Thethit,
peshkimi sportiv malor, sportet dimërore në shpatet natyrore me dëborë,
biçikleta malore, etj.


MARGEGAJ/VALBONE
Është fshati dhe qendra e komunës me të njëjtin emër, i cili ndodhet
vetëm pak kilometra në veri të qytetit të Bajram Currit. Kjo zonë ndodhet
në alpet lindore të Shqipërisë, ku atraksioni kryesor turistik është Parku
Kombëtar i luginës së Valbonës. Ky është njëri prej parqeve më të mëdhenj të
Shqipërisë me një sipërfaqe prej 8.000 hektarë. Pranë hyrjes për në luginën
e Valbonës do të keni mundësi të shikoni burimin (vrellën) e Shoshanit i cili
është një burim karstik. Ky i fundit derdhet në lumin e Valbonës duke krijuar
një kanion tërheqës me gjerësi 2-3 metra dhe thelëesi 50 metra.
Krahas të tjerash vlen për t’u përmendur se në komunën e Margegajt
gjenden disa shpella interesante siç është ajo e Haxhisë, (120 metra e gjatë)
dhe shpella e Akullit, (e cila ka një gjatësi të eksploruar prej 250 metrash).
Fushë Arrëzi/ MALI KORABIT
Është një qyteti i ri, i cili gjendet në rrugën nacionale nga Puka drejt
Kukësit dhe Kosovës. Ai është ndërtuar si rezultat i ndërtimit të fabrikës së
pasurimit të bakrit si dhe për shfrytëzimin e lëndës drusore, me të cilin ky
rajon është i pasur. Në qytet gjendet kisha katolike e Shën Jozefit ndërsa
ndër aktivitetet të cilat zhvillohen këtu mund të përmendim “Festivalin
mbarëkombëtar të instrumentistëve të vegjël” i cili zhvillohet gjatë muajit
maj.
Fushë Arrëzi ofron mundësi të tjera për aktivitete. Kështu në malin e
Krrabit, i cili ndodhet pranë qytetit, gjenden livadhe të këndshme dhe shumë
kroje natyrale me ujë të ftohtë. Ky është një vend mjaft i përshtatshëm për
organizimin e pikniqeve dhe turizmit me çadra. 3 km larg nga Fushë Arrëzi,
gjenden rrënojat e kalasë së Micojit, e cila i përket shekullit të XVI.
Gatimet tradicionale të zonës janë çervishi me lëng pule, fërliku, flija,
laknori, (i gatuar me arra, hithra dhe qepe), etj.
drekën dhe darkën.


Puka
Qyteti ndodhet në veri të Shqipërisë, në një lartësi prej 838 metrash mbi
nivelin e detit, duke përbërë në këtë mënyrë një prej qyteteve më të larta të
vendit tonë. Ajo ndodhet në një distancë prej 150 km larg nga kryeqyteti,
Tirana. Puka njihet për zejen e përpunimit të rrëshirës, ku ka një traditë
2.000 vjeçare. E pozicionuar në rrugën nga deti Adriatik drejt Kosovës, në
shek II–IV, në këtë zonë u zhvillua qyteti antik me emrin Picarea dhe më pas
Pezhve. Germadhat e kësaj të fundit janë zbuluar në një lagje të qytetit të
Pukës, e cila mban këtë emër.
Qyteti shquhet për ajrin e pastër duke qenë se rrethohet edhe nga një
pyll pishash prej 400 hektarësh. Pranë qytetit ka edhe një pistë natyrore
ku mund të ushtrohen rrëshqitjet me ski. Ajo shërben si një bazë e mirë për
ushtrimin e alpinizmit në malin e Munellës dhe në bjeshkët e Tërbunit. Objekte
të tjera janë burimi i ujrave i quajtur “Mrrizi i zanave”, shkëmbi i zanave,
shpella e Kaurit e cila ndodhet në fshatin Levrushk. Kjo shpellë ka
një gjatesi prej 250 metrash të eksploruara dhe për të shkuar aty ndiqet intenerarir
Puke–Qelëz–Levrushk. Një objekt tjetër i trashëgimisë kulturore
është kulla me karakoll, e gjendur në fshatin Kokdodë, e cila është e vetmja
e këtij lloji që ka mbetur ende në Shqiperi.
Gjate viteve 1936–1937, në qytetin e Pukës ka punuar poeti i shquar i
letrave shqipe, Migjeni. Sot turistët mund të vizitojnë muzeun e tij në shkollën
ku ai ka dhënë mësim.
Gatimet tradicionale të zonës janë “fërliku”, “mazja”, (gatim i veriut të
Shqipërisë me miell misri), etj. Në qytetin e Pukës prodhohet edhe një birrë
e llojit “bio”.


Panoramica societàKy grup eshte krijuar per te bashkuar te gjithe ata qe kane deshire te njohin me mire shqiperine, per te gjithe ata qe duan ta njoihin vertete shqiperine dhe ne vendet me te pa mundura per te shkuar... N e do te organizojme Guida nga me te ndryshmet qe do te shtrihen ne te gjithe teritorin e shqipereis dhe me tej. Ne jemi te bindjes qe fundjava e cdo njerit nga ne eshte shume e vlefshme dhe nuk mund te kalohet kafeve dhe klabeve qe tashme jane kthyer ne nje monotoni vrasese. Disa nga guidat kryesore do te jene:

1. Guida per ne THETH
2. Guida per ne VALBONE
3. Guida THETH-VALBONE
4. Guida per ne DARDHE
5.Guida per ne VOSKOPOJE
6. Guida per ne LURE
7. Guida tek KANIONET E OSUMIT
8. Guida ne peze
9. Guida ne Dajt
10. Guida per ne KORAB
11. guida per ne JAL
12. Guida per ne GJIPE
13. etj etj


Jane te lutur te gjithe anetaret e ketij grupi qe te na sugjerojne ndonje guide te vecante... ndonje vend te vecante ne shqiperi.

Qellimi i ketij grupi nuk eshte qe vetem te shkojme nepr keto vende shume turistike dhe shume shume te vecanta, por eshte qe dhe te kenaqemi... te krijojme nje grup shoqerore, te jemi me aktiv dhe mbi te gjitha dicka per te thyer monotonine e perditshme me sa me pak shpenzime.

Guidat do te organizohen ne grupe relativisht te vogla 20-50 persona. Tarifat do te jene gjithmone sa me te lira duke u munduar qe te shpenzojme sa me pak... Dicka e vecante qe do te jete ne kte grup eshte qe vec antarsimit online( Pra antaresimit ne facebook) do te krijome dhe antarsime reale... cdo person qe do marri pjese ne aktivitet do te behet anaetare i grupit... Nje gje e tille do ndihmoje Klubin e KAmpistave "DISCOVER ALBANIA" qe anetaret te jene sa me te organizuar per guidat e ardheshme, dhe nga ana tjeter cdo anetare do te kete mundesi te perfitoje nga cmimet e lira qe do te perdoren per anetaret. Shume shpejt KLUBI I KAMPISTAVE "DISCOVER ALBANIA" do te ofroje cmime akoma me te lira fala negociatave qe po behen me disa nga kompanite per te gjetur nje forme mbeshteteshe nga ana e tyre... jemi i vetmi grup energjik dhe dinamik qe do te levizim ne te gjithe shqiperine.

Discka shume me rendesi per te gjithe ata qe behen anetare online te ketij grupi: Kur grupi te arrije nr 5000 do hapet nje grup tjeter me po te njejtin emer... dhe me e rendesishmja eshte qe te gjithe anataret qe behen pjese e ketij grupi duhet te kene vertete interes... sepse here pas here do te dergojme mesazhe informuese per aktivitetet e rradhes.


Anetaret e ketij guupi jane te lutur qe te tregohen sa me aktiv, duke postuar foto dhe video me aktivitetet e grupit dhe duke komentura dhe lene pershtypjet e tyre.

Moto e grupit eshte: THE EXPERIENCE THAT LASTS A LIFETIME

gjithashtu nje moto tjete e propozuar nga disa anetare te tjere eshte JENA PER AVENTUREEEEEEE... :-)

Ju Faleminderit per mbeshtetjen

ADMIN

1. Guida per ne THETH2. Guida per ne VALBONE3. Guida THETH-VALBONE4. Guida per ne DARDHE5.Guida per ne VOSKOPOJE6. Guida per ne LURE7. Guida tek KANIONET E OSUMIT8. Guida ne peze9. Guida ne Dajt10. Guida per ne KORAB11. guida per ne JAL12. Guida per ne GJIPE13. etj etj
Jane te lutur te gjithe anetaret e ketij grupi qe te na sugjerojne ndonje guide te vecante... ndonje vend te vecante ne shqiperi.
Qellimi i ketij grupi nuk eshte qe vetem te shkojme nepr keto vende shume turistike dhe shume shume te vecanta, por eshte qe dhe te kenaqemi... te krijojme nje grup shoqerore, te jemi me aktiv dhe mbi te gjitha dicka per te thyer monotonine e perditshme me sa me pak shpenzime.
Guidat do te organizohen ne grupe relativisht te vogla 20-50 persona. Tarifat do te jene gjithmone sa me te lira duke u munduar qe te shpenzojme sa me pak... Dicka e vecante qe do te jete ne kte grup eshte qe vec antarsimit online( Pra antaresimit ne facebook) do te krijome dhe antarsime reale... cdo person qe do marri pjese ne aktivitet do te behet anaetare i grupit... Nje gje e tille do ndihmoje Klubin e KAmpistave "DISCOVER ALBANIA" qe anetaret te jene sa me te organizuar per guidat e ardheshme, dhe nga ana tjeter cdo anetare do te kete mundesi te perfitoje nga cmimet e lira qe do te perdoren per anetaret. Shume shpejt KLUBI I KAMPISTAVE "DISCOVER ALBANIA" do te ofroje cmime akoma me te lira fala negociatave qe po behen me disa nga kompanite per te gjetur nje forme mbeshteteshe nga ana e tyre... jemi i vetmi grup energjik dhe dinamik qe do te levizim ne te gjithe shqiperine.
Discka shume me rendesi per te gjithe ata qe behen anetare online te ketij grupi: Kur grupi te arrije nr 5000 do hapet nje grup tjeter me po te njejtin emer... dhe me e rendesishmja eshte qe te gjithe anataret qe behen pjese e ketij grupi duhet te kene vertete interes... sepse here pas here do te dergojme mesazhe informuese per aktivitetet e rradhes.

Anetaret e ketij guupi jane te lutur qe te tregohen sa me aktiv, duke postuar foto dhe video me aktivitetet e grupit dhe duke komentura dhe lene pershtypjet e tyre.
Moto e grupit eshte: THE EXPERIENCE THAT LASTS A LIFETIME
gjithashtu nje moto tjete e propozuar nga disa anetare te tjere eshte JENA PER AVENTUREEEEEEE... :-)
Ju Faleminderit per mbeshtetjen
ADMIN1. Guida per ne THETH2. Guida per ne VALBONE3. Guida THETH-VALBONE4. Guida per ne DARDHE5.Guida per ne VOSKOPOJE6. Guida per ne LURE7. Guida tek KANIONET E OSUMIT8. Guida ne peze9. Guida ne Dajt10. Guida per ne KORAB11. guida per ne JAL12. Guida per ne GJIPE13. etj etjJane te lutur te gjithe anetaret e ketij grupi qe te na sugjerojne ndonje guide te vecante... ndonje vend te vecante ne shqiperi.Qellimi i ketij grupi nuk eshte qe vetem te shkojme nepr keto vende shume turistike dhe shume shume te vecanta, por eshte qe dhe te kenaqemi... te krijojme nje grup shoqerore, te jemi me aktiv dhe mbi te gjitha dicka per te thyer monotonine e perditshme me sa me pak shpenzime.Guidat do te organizohen ne grupe relativisht te vogla 20-50 persona. Tarifat do te jene gjithmone sa me te lira duke u munduar qe te shpenzojme sa me pak... Dicka e vecante qe do te jete ne kte grup eshte qe vec antarsimit online( Pra antaresimit ne facebook) do te krijome dhe antarsime reale... cdo person qe do marri pjese ne aktivitet do te behet anaetare i grupit... Nje gje e tille do ndihmoje Klubin e KAmpistave "DISCOVER ALBANIA" qe anetaret te jene sa me te organizuar per guidat e ardheshme, dhe nga ana tjeter cdo anetare do te kete mundesi te perfitoje nga cmimet e lira qe do te perdoren per anetaret. Shume shpejt KLUBI I KAMPISTAVE "DISCOVER ALBANIA" do te ofroje cmime akoma me te lira fala negociatave qe po behen me disa nga kompanite per te gjetur nje forme mbeshteteshe nga ana e tyre... jemi i vetmi grup energjik dhe dinamik qe do te levizim ne te gjithe shqiperine.Discka shume me rendesi per te gjithe ata qe behen anetare online te ketij grupi: Kur grupi te arrije nr 5000 do hapet nje grup tjeter me po te njejtin emer... dhe me e rendesishmja eshte qe te gjithe anataret qe behen pjese e ketij grupi duhet te kene vertete interes... sepse here pas here do te dergojme mesazhe informuese per aktivitetet e rradhes.
Anetaret e ketij guupi jane te lutur qe te tregohen sa me aktiv, duke postuar foto dhe video me aktivitetet e grupit dhe duke komentura dhe lene pershtypjet e tyre.Moto e grupit eshte: THE EXPERIENCE THAT LASTS A LIFETIMEgjithashtu nje moto tjete e propozuar nga disa anetare te tjere eshte JENA PER AVENTUREEEEEEE... :-)Ju Faleminderit per mbeshtetjenADMINDescrizioneKy grup eshte krijuar per te bashkuar te gjithe ata qe kane deshire te njohin me mire shqiperine, per te gjithe ata qe duan ta njoihin vertete shqiperine dhe ne vendet me te pa mundura per te shkuar... N e do te organizojme Guida nga me te ndryshmet qe do te shtrihen ne te gjithe teritorin e shqipereis dhe me tej. Ne jemi te bindjes qe fundjava e cdo njerit nga ne eshte shume e vlefshme dhe nuk mund te kalohet kafeve dhe klabeve qe tashme jane kthyer ne nje monotoni vrasese. Disa nga guidat kryesore do te jene:

1. Guida per ne THETH
2. Guida per ne VALBONE
3. Guida THETH-VALBONE
4. Guida per ne DARDHE
5.Guida per ne VOSKOPOJE
6. Guida per ne LURE
7. Guida tek KANIONET E OSUMIT
8. Guida ne peze
9. Guida ne Dajt
10. Guida per ne KORAB
11. guida per ne JAL
12. Guida per ne GJIPE
13. etj etj

Jane te lutur te gjithe anetaret e ketij grupi qe te na sugjerojne ndonje guide te vecante... ndonje vend te vecante ne shqiperi.

Qellimi i ketij grupi nuk eshte qe vetem te shkojme nepr keto vende shume turistike dhe shume shume te vecanta, por eshte qe dhe te kenaqemi... te krijojme nje grup shoqerore, te jemi me aktiv dhe mbi te gjitha dicka per te thyer monotonine e perditshme me sa me pak shpenzime.

Guidat do te organizohen ne grupe relativisht te vogla 20-50 persona. Tarifat do te jene gjithmone sa me te lira duke u munduar qe te shpenzojme sa me pak... Dicka e vecante qe do te jete ne kte grup eshte qe vec antarsimit online( Pra antaresimit ne facebook) do te krijome dhe antarsime reale... cdo person qe do marri pjese ne aktivitet do te behet anaetare i grupit... Nje gje e tille do ndihmoje Klubin e KAmpistave "DISCOVER ALBANIA" qe anetaret te jene sa me te organizuar per guidat e ardheshme, dhe nga ana tjeter cdo anetare do te kete mundesi te perfitoje nga cmimet e lira qe do te perdoren per anetaret. Shume shpejt KLUBI I KAMPISTAVE "DISCOVER ALBANIA" do te ofroje cmime akoma me te lira fala negociatave qe po behen me disa nga kompanite per te gjetur nje forme mbeshteteshe nga ana e tyre... jemi i vetmi grup energjik dhe dinamik qe do te levizim ne te gjithe shqiperine.

Discka shume me rendesi per te gjithe ata qe behen anetare online te ketij grupi: Kur grupi te arrije nr 5000 do hapet nje grup tjeter me po te njejtin emer... dhe me e rendesishmja eshte qe te gjithe anataret qe behen pjese e ketij grupi duhet te kene vertete interes... sepse here pas here do te dergojme mesazhe informuese per aktivitetet e rradhes.


Anetaret e ketij guupi jane te lutur qe te tregohen sa me aktiv, duke postuar foto dhe video me aktivitetet e grupit dhe duke komentura dhe lene pershtypjet e tyre.

Moto e grupit eshte: THE EXPERIENCE THAT LASTS A LIFETIME

gjithashtu nje moto tjete e propozuar nga disa anetare te tjere eshte JENA PER AVENTUREEEEEEE... :-)

Ju Faleminderit per mbeshtetjen

ADMIN

1. Guida per ne THETH2. Guida per ne VALBONE3. Guida THETH-VALBONE4. Guida per ne DARDHE5.Guida per ne VOSKOPOJE6. Guida per ne LURE7. Guida tek KANIONET E OSUMIT8. Guida ne peze9. Guida ne Dajt10. Guida per ne KORAB11. guida per ne JAL12. Guida per ne GJIPE13. etj etj
Jane te lutur te gjithe anetaret e ketij grupi qe te na sugjerojne ndonje guide te vecante... ndonje vend te vecante ne shqiperi.
Qellimi i ketij grupi nuk eshte qe vetem te shkojme nepr keto vende shume turistike dhe shume shume te vecanta, por eshte qe dhe te kenaqemi... te krijojme nje grup shoqerore, te jemi me aktiv dhe mbi te gjitha dicka per te thyer monotonine e perditshme me sa me pak shpenzime.
Guidat do te organizohen ne grupe relativisht te vogla 20-50 persona. Tarifat do te jene gjithmone sa me te lira duke u munduar qe te shpenzojme sa me pak... Dicka e vecante qe do te jete ne kte grup eshte qe vec antarsimit online( Pra antaresimit ne facebook) do te krijome dhe antarsime reale... cdo person qe do marri pjese ne aktivitet do te behet anaetare i grupit... Nje gje e tille do ndihmoje Klubin e KAmpistave "DISCOVER ALBANIA" qe anetaret te jene sa me te organizuar per guidat e ardheshme, dhe nga ana tjeter cdo anetare do te kete mundesi te perfitoje nga cmimet e lira qe do te perdoren per anetaret. Shume shpejt KLUBI I KAMPISTAVE "DISCOVER ALBANIA" do te ofroje cmime akoma me te lira fala negociatave qe po behen me disa nga kompanite per te gjetur nje forme mbeshteteshe nga ana e tyre... jemi i vetmi grup energjik dhe dinamik qe do te levizim ne te gjithe shqiperine.
Discka shume me rendesi per te gjithe ata qe behen anetare online te ketij grupi: Kur grupi te arrije nr 5000 do hapet nje grup tjeter me po te njejtin emer... dhe me e rendesishmja eshte qe te gjithe anataret qe behen pjese e ketij grupi duhet te kene vertete interes... sepse here pas here do te dergojme mesazhe informuese per aktivitetet e rradhes.

Anetaret e ketij guupi jane te lutur qe te tregohen sa me aktiv, duke postuar foto dhe video me aktivitetet e grupit dhe duke komentura dhe lene pershtypjet e tyre.
Moto e grupit eshte: THE EXPERIENCE THAT LASTS A LIFETIME
gjithashtu nje moto tjete e propozuar nga disa anetare te tjere eshte JENA PER AVENTUREEEEEEE... :-)
Ju Faleminderit per mbeshtetjen
ADMIN1. Guida per ne THETH2. Guida per ne VALBONE3. Guida THETH-VALBONE4. Guida per ne DARDHE5.Guida per ne VOSKOPOJE6. Guida per ne LURE7. Guida tek KANIONET E OSUMIT8. Guida ne peze9. Guida ne Dajt10. Guida per ne KORAB11. guida per ne JAL12. Guida per ne GJIPE13. etj etjJane te lutur te gjithe anetaret e ketij grupi qe te na sugjerojne ndonje guide te vecante... ndonje vend te vecante ne shqiperi.Qellimi i ketij grupi nuk eshte qe vetem te shkojme nepr keto vende shume turistike dhe shume shume te vecanta, por eshte qe dhe te kenaqemi... te krijojme nje grup shoqerore, te jemi me aktiv dhe mbi te gjitha dicka per te thyer monotonine e perditshme me sa me pak shpenzime.Guidat do te organizohen ne grupe relativisht te vogla 20-50 persona. Tarifat do te jene gjithmone sa me te lira duke u munduar qe te shpenzojme sa me pak... Dicka e vecante qe do te jete ne kte grup eshte qe vec antarsimit online( Pra antaresimit ne facebook) do te krijome dhe antarsime reale... cdo person qe do marri pjese ne aktivitet do te behet anaetare i grupit... Nje gje e tille do ndihmoje Klubin e KAmpistave "DISCOVER ALBANIA" qe anetaret te jene sa me te organizuar per guidat e ardheshme, dhe nga ana tjeter cdo anetare do te kete mundesi te perfitoje nga cmimet e lira qe do te perdoren per anetaret. Shume shpejt KLUBI I KAMPISTAVE "DISCOVER ALBANIA" do te ofroje cmime akoma me te lira fala negociatave qe po behen me disa nga kompanite per te gjetur nje forme mbeshteteshe nga ana e tyre... jemi i vetmi grup energjik dhe dinamik qe do te levizim ne te gjithe shqiperine.Discka shume me rendesi per te gjithe ata qe behen anetare online te ketij grupi: Kur grupi te arrije nr 5000 do hapet nje grup tjeter me po te njejtin emer... dhe me e rendesishmja eshte qe te gjithe anataret qe behen pjese e ketij grupi duhet te kene vertete interes... sepse here pas here do te dergojme mesazhe informuese per aktivitetet e rradhes.
Anetaret e ketij guupi jane te lutur qe te tregohen sa me aktiv, duke postuar foto dhe video me aktivitetet e grupit dhe duke komentura dhe lene pershtypjet e tyre.Moto e grupit eshte: THE EXPERIENCE THAT LASTS A LIFETIMEgjithashtu nje moto tjete e propozuar nga disa anetare te tjere eshte JENA PER AVENTUREEEEEEE... :-)Ju Faleminderit per mbeshtetjenADMIN

nformazioni di contatto

-Çfarë ju duhet për një ditë ecje ne mal me Klubin e Kampistave "Discover Albania"-

Një mënyrë e mirë për të marrë ajër të paste dhe për të qënë në kontakt me natyrën është ecja në mal, e cila gjithashtu ju ndihmon për të bërë stërvitje. Duke pasur pajisjet e duhura me ju, do të shtojë në masë të madhe gëzimin, sigurinë tuaj, dhe te grupit. Kjo liste është thelbësore në qoftë se ju jeni duke shkuar në mal për më shumë se disa orë. Sigurohuni që ju jeni rehat me pajisjet tuaja dhe ju e dini ku të gjitha jane te futura ne cante. Çdo gjë duhet të përshtatet në canten tuaj te shpines.

  1. Lajmëroni prindërit ose miqtë tuaj për udhëtimin. Tregojini dikujt se ku ju jeni duke shkuar dhe kur ju prisni që të ktheheni. Tregojini  familjes ose miqve planet tuaja për ngjitjen në mal. (Ne disa nga udhetimet nuk ka vale, keshtu qe mos I shqetesoni familjaret dhe miqt tuaj)
  1. Harta dhe informacion për vendin ku do te shkoni (lexoni paraprakisht për vendin ku do të shkoni që të krijoni një ide ku  ndodhet ose dicka interasante që mund ta ndani dhe me bashkëudhëtarët e tjerë).Mbani duart e lira. Mos mbani asgjë në duart tuaja m.q.s ju duhen të lira për tu mbajtur kur terreni nuk është i mirë,  mos lidhni pulover apo veshtje të tjera rreth belit tuaj duke qënë se ju pengon në ecje.
  1. Informohuni per motin. Merrni një raport të motit me vete. Kur ju ecni vishni veshje që do të ju mbajnë të ngrohtë dhe të thatë, edhe nëse qiejt janë të qarta.
  1. Ruani natyrën. Është e rëndësishme që të ruajmë natyrën dhe respektojmë atë. Mbajeni vendin të pastër, nëse ka mundësi dhe më  mirë se sa ishte kur keni ardhur. Kjo do të thotë të mos lini pas asnjë mbetje perveç frutave ose lëkurat e tyre, duke marrë qese mbeturinash me ju, dhe asgjësimin e plerave pasi të keni arritur në shtëpi.
  1. Hani një mëngjes të mirë. Në rast se nuk do të hani  mëngjes mund te rrezikoni që t’ju bjerë të fikët gjatë udhëtimit. Është e vërtetë: Mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës. Një vakt mëngjes që përfshin drithëra me qumësht, lëng frutash, mjaltë etj do të sigurojë karbohidratet për energji qe do ju duhen  në ecjen/ngjitjen tuaj në mal. Për të mbajtur nivelin tuaj të energjisë gjatë gjithë ditës duhet te pini ujë dhe te hani fruta te thata, si arra, bajame, lajthi, rrush, frutat, peshk, djathë, karamele, dhe cokollata.
  1. Shijoje udhëtimin duke ndaluar, merri erë luleve, ha manaferra ose mare. Pamja  në majë të malit që ju jeni duke synuar është vetëm një pjesë e udhëtimit. Udhëtimi për të arritur atje mban shume shpërblime  në qoftë se ngadalësoni dhe i gëzoni ato
  1. 1,5 litra ujë në shishe plastike. Pini më shumë ujë se zakonisht në mënyrë që ju të mos dehidratoheni.
  1.   Cantë shpine. Me vete duhet të mbani një cantë shpine që të fusni të gjitha gjërat që do të merrni me vete në mal. Nuk mund të merrni në mal canta që janë për pune ose canta që janë për të dalë mbasdite duke qenë se do t’ju pengojnë në udhëtimin tuaj dhe këtë do ta kuptoni gjatë rrugës, canta e shpinës është shumë komode për udhëtimet në mal.(Mund te perdoren dhe cantat e shkolles :p)
  1.  Këpucë që janë posaçërisht për ma me qafal. Nuk duhet të vishni atlete që janë per mbasdite apo sandale apo akoma më keq taka. Ju duhen këpucë profesionale për ecje në mal që janë kundra shiut, borës dhe që të mbajnë ngrohtë, duhet të jenë me qafa pra mbi kycin e këmbës duke qënë se ju mbrojnë këmbën ngra ndrydhjet e  mundshme apo ndonjë insekt.  Këpucët duhet ti vishni me çorape të mira për ecjen në mal. Duhet të prisni thonjtë e këmbës duke qënë se do t’ju vrasin kur do të bëni zbrtije apo ecje të gjata. (Kini parasyshe qe ne guidat 1 ditore, ne mungese te kepuceve profesionale per ne mal, te pakten duhet te keni nje pale atlete komode. Ne asnje menyre mos tentoni dicka tjeter :p)

10. Tuta, triko ose pantallona për ecje në mal që mund të jenë kundra shiut dhe erës.Shmangni xhinset dhe veshjet e pambukut. Nëse pambuku merr lagështirë ajo humb vetitë e saj izolues dhe merr një kohë të gjatë të thahet. Në mot të nxehtë ajo do të bëjë që ju të ndjeni të ftohtë dhe  lagështirë. Duhet të vishni material sintetike duke qënë se thahen me shpejt kur lagen. Pantallona të gjata dhe jo te ngushta duke qene se ju japin më shumë lëvizshmëri dhe ju mbajne ngrohtë, dhe ju mbrojnë nga insektet dhe ferrat, e gërvishtjet e mundshme që mund të keni në mal.
11.  Mushama ose xhakete kundra shiut (nuk ka rëndësi se çfarë thotë parashikimi)
12.  Pulover me mëngë të gjata (nuk ka rëndësi se çfarë thote parashikimi). Kur është ftohtë një triko te ngrohtë, mundësisht leshi,  xhaketë/xhup kundra shiut dhe erës.
13.  Drekë dhe snacks. Panine me gjalpë, sallam, djathë, fruta, biskota, fruta të thata, cokollata, në mal duhet të merrni gjithmonë gjëra të mira për të ngrënë sepse do t’ju shijojnë shumë mbas lodhjes.  (Dreken zakonisht e pregatismi ne, por ne rastet qe nuk eshte shenuar qe dreka eshte nga ne respektoni piken 13. :p)
14.  Elektrik dore ose elektrik qëvihen ne koke  të vogël (gjithmonë do t’ju duhet sepse mund të doni të shihni shpella ose tunela qe mund të gjinden gjatë udhëtimit tonë).
15.  Syze kundra diellit (janë shumë të rëndësishme gjatë verës por jo vetëm duke qënë se edhe në Mars dielli mund të jetë I forte në mal sepse jemi dhe në lartësi).
16.  Kapele me strehë të gjërë  (janë shumë të rëndësishme gjatë verës por jo vetëm duke qënë se edhe në Mars dielli mund të jetë i fortë në mal sepse jemi dhe në lartësi).
17.   Dorashka ( në dimër duhet ti merrni gjithmonë me vete dhe kur ka borë duhet të jenë kunra ujit që të mos lagen dhe të mos keni ftohtë).
18.  Krem dielli (është shumë i rëndësishëm gjatë verës por jo vetëm duke qënë se edhe në Mars dielli mund të jetë i forte në mal sepse jemi dhe në lartësi).
19.  Facoleta, shami për hundët dhe larës  për larjen e duarve (larës kundra baktereve duke qënë se në mal sdo të keni mundësi të lani duart para se të hani).
20.  Çantë e ndihmës së shpejtë, ndonjë ilac për dhimbje koke, fasho, etj.
21. Dhe  Mos harroni aparatin tuaj që kapni momentet e bukura gjatë udhëtimit.

JU LUTEM, LEXOJENI ME KUJDES DHE MUNDOHUNI QË TI ZBATONI NË RAST SE MENDONI QË DO BËHENI PJESË E UDHETIMEVE TONA.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate