08 dicembre 2012

Bashkia Berat ka përfunduar së fundmi projektin pilot per dixhitalizimit GjEO BERAT

Bashkia Berat ka përfunduar së fundmi projektin e dixhitalizimit GjEO BERAT. Ky është një projekt pilot në Shqipëri, ndërsa në rajon është implementuar në Ohër. Kemi vendosur në internet një platformë të integruar GIS (XHIS) së bashku me gjuhë programimi për faqje interneti. Në këtë platformë kemi vendosur fillimisht hotele, restorante, atraksione, evente. Platforma mund të përdoret për të hedhur 
në sistem online çdo informacion që dëshirohet, si statistika, biznese, indikatorë etj. Çdo informacion është i shoqëruar me hartë pozicionimi satelitore nga Google. Projekti mund te shtrihet edhe per bashkite e tjera te qarkut, Polican, Ure Vajgurore, Skrapar, Kucove. Platforma GJEO BERAT kombinon informacionin e shkruar me imazhet dhe vendndodhjet gjeografike. Klikoni ne faqen gis.bashkiaberat.gov.al per te hapur faqen.Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate