06 luglio 2016

Qendër pritje dhe orientimi për turistët në lumin Buna, kulle vrojtimi (birdwhatching) dhe nje strukture panoramike afer derdhjes se Bunës per kete sezon veror 2016

shkoderTIRANË,6 Korrik / ATSH / – Në kuadër të projektit të IUCN për përmirësimin e infrastrukturës në zonat e mbrojtura në Peisazhit Ujor-Tokësor i Mbrojtur lumi Buna,Velipojë”, vazhdojnë punimet për rrethimin e zyrave dhe të muzeut të  Zonave të Mbrojtura, të kullës së vrojtimit (Birdwhatching)dhe të një strukture panoramike afër derdhjes së Bunës.
Liqeni i Shkodrës dhe grykëderdhja e Bunës, pas vendosjes së moratoriumit të gjuetisë është kthyer në një habitat të shumuar të vendbanimit të faunës ujore dhe që rritet e shumohet në këto brigje.
Kështu është kthyer edhe në një atraksion për turizmin e vëzhgimit të shpendëve në këtë zonë.shkoder1
Është parashikuar që pas përfundimit të ambienteve të kësaj qendre, ajo të pajiset dhe me personelin dhe infrastrukturën përkatëse në shërbim të vizitorëve.
Sipas burimeve nga AdZM-ja e Shkodrës,vërehet një rritje e dukshme e turistëve që vizitojnë këtë park, florën dhe faunën e tij.
/a.g
http://www.ata.gov.al/qender-pritje-dhe-orientimi-per-turistet-ne-lumin-buna/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate