19 luglio 2016

Pazari i Korçës i rikthehet aktivitetit, mbështetje bizneseve turistike
176
Pas punimeve për restaurimin e pazarit të vjetër të Korçës, dyqanet dhe hanet do të rinisin aktivitetin për ta kthyer këtë pjesë të qytetit në lavdinë e dikurshme.
Përmes projektit për rijetëzimin e pazarit, Bashkia e Korçës ka hapur rrugën për zhvillimin e bizneseve të ndryshme, çka pritet ta kthejë atë në një pol zhvillimi ekonomiko-turistik.
Për shumë biznese të cilat do të zhvillojnë aktivitetin e tyre në ambjentet e këtij pazari, bashkia ka hapur edhe një fazë aplikimesh duke ofruar mbështetjen në disa drejtime.
“Duam që pazari të jetë një pol i rëndësishëm i aktiviteteve ekonomike me fokus turizmin, prandaj kemi prezantuar një paketë të plotë të mbështetjes për ato biznese që do të duan të ushtrojnë aktivitetin e tyre në pazarin e Korçës”, ka deklaruar kryebashkiaku Sotiraq Filo.
Pas përmbylljes së fazës së aplikimeve më 26 korrik do të përzgjidhen edhe bizneset të cilat do të operojnë në dyqanet e pazarit dhe hanet e njohura, të cilat do të kthehen në funksionin e tyre të plotë.
http://korcanews.al/vendi/pazari-korces-rikthehet-aktivitetit-mbeshtetje-bizneseve-turistike-1931.html

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate