21 luglio 2016

Lonley Planet: Tirana plot jetë, e vesh historinë e saj me krenari

Skanderbeg-Square-Tirana-e375d0a2fd1aTIRANE, 21 Korrik/ATSH/- “Lonley Planet” nuk rreshtet së magjepsuri nga Shqipëria. Në një tjetër shkrim të ri për vendin tonë, prestigjiozja amerikane sjell titullin “48 orë në Tiranë”.
“Tirana plot jetë e vesh historinë e saj me krenari”. Kështu nis shkrimi i gazetares Bridget Nurre Jennions. Për të cilën kryeqytetin plot ngjyra të Shqipërisë është e lehtë ta ngatërrosh me çdo qytet modern në Evropën Perëndimore me bar-kafetë shik në bulevardet e gjera, ku mund të kryqëzohesh edhe me urë otomane prej guri, vila italiane, apo blloqe apartamentesh të lyera së fundi me pastel.
Me 45 vite të sundimit izoluar komunist në të shkuarën, Tirana ka pësuar një transformim të mrekullueshëm në vitet e fundit dhe është një destinacion në rritje për udhëtarët, shkruan Lonley Planet./a.gjonaj/ /a.ghttp://www.ata.gov.al/lonley-planet-tirana-plot-jete-e-vesh-historine-e-saj-me-krenari/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate