30 maggio 2013

Pushimet e vonuara të shqiptarëve edhe pse sezoni turistik 2013 ka filluar


Edhe pse sezoni turistik ka trokitur e bashke me te duhet te nisin edhe diskutimet për pretonimin e pushimeve, shqiptaret duken ende larg këtij entuziazmi. Zgjedhjet elektorale kane përfshire nga ethet gjithë administratën publike por jo vetëm. Ne zyrat e administratës shtetërore shume prej punonjësve nuk kane paraqitur kërkesat për leje dhe planifikimi i tyre mungon. Shkak është jo vetëm angazhimi ne zgjedhje, por edhe frika për ndryshime ne dikastere pas një rotacioni te mundshëm politik. Kjo stepje konfirmohet edhe nga operatoret turistikë, te cilët i kane ulur ndjeshëm prenotimet e çarterave për periudhën qershor-korrik. E bashke me këtë situate prezente është edhe kriza ekonomike e cila ka gjunjëzuar shume prej bizneseve te cilët janë ne vështirësi financiar. Ky fakt, sipas operatoreve do te stimuloje pushime spontane dhe kryesisht fundjavat. Ne ndryshim nga kjo situate, operatoret thonë se ka nje kategori te vogël shqiptaresh, te cilët mbeten tërësisht indiferente nga zgjedhjeve dhe krizës ekonomike. Ndaj ky kontingjent duket se do te jete i vetmi fluks shqiptaresh qe do te vijojnë te marre kenaqesine e pushimeve.

Although the tourist season is knocking together with the need to start discussions pretonimin holiday, Albanians seem still far from enthusiasm. The elections fever have included all public administration, but not only. In many offices of state administration employees have not submitted applications for planning permission and missing them. Because it is not only engaging in elections, but we fear change departments after a possible rotation of the political. This wince confirmed by tour operators, who have significantly reduced charter bookings for the period from June to July. And along with this present situation is the economic crisis which has many of kneeling businesses who are in financial difficulty. This fact, as operators will stimulate spontaneous and mainly holiday weekends. In contrast to this situation, operators say there is a small category of Albanians who remain totally indifferent to the election and economic crisis. So it seems that this contingent will be the only issue that Albanians will continue to take pleasure of the holidays.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate