18 maggio 2013

Gjirokastër, edicioni i katërt i “Fest Argjiro” 2013, Mbi 200 artistë nga rajoni marrin pjesë në festival

17 maj 2013 9:49

Folklori ngjit rrugët e kalldrëmta, edhe sonte në "Odeon".
Të qeshurat rrugëve me kalldrëm, shoqërohen nga daullet, tupanët, cyrlat, gajdet e valltarët.
Nëntë ansamblet e "Fest Argjiro" marshuan drejt skenës “Odeon”
Tashmë traditë, festivali zhvillohet për të katërtën herë në qytetin historik të Gjirokastrës.
Turistë të shumtë mbushën shkallët e skenës së moçme. Politikanë, deputetë e kandidatë të qytetit bëjnë pak pauzë. Mbështetësi kryesor i eventi internacional, Kryebashkiaku Flamur Bime, bënë rolin e të zotit të shtëpisë.
Nëe "Fest Argjiro", pjesëmarrja është e madhe.
Performancat e ansamblit të Kosovës, Maqedonisë, Gjirokastrës dhe Kroacisë i dhanë Gjirokastrës shkëlqimin e saj.
Të tjera daulle i ngjiten kalldrëmit për një mbrëmje tjetër

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate