24 maggio 2013

Anije turistike në Prespë , Projekti i për vënien në funksion të një linjë anijesh me energji diellore në liqenin e Prespës duket se më në fund do të vihet në zbatim ne korrik 2013


Pas thuajse 6 vitesh zvarritje nga shteti grek, projekti i BE i cili synon shkembimin e turisteve e si rrjedhoje edhe nje zhvillim te turzmit ne zonen e Prespes eshte ne prag te zbatimit, ndersa ne muajin korrik ky do te jete nje realitet per turistet.

Projekti, eshte firmosur nga dy kreret e komunave Pustec ne Shqiperi dhe ai i Prespes ne Greqi ndersa sipas kreut te komues Pustec pritet te mberrijne 3 anije me energji diellore nga Gjermania, dy prej te cilave do te jene ne funksion te Greqise dhe nje ne funksion te Shqiperise.

Venia ne zbatim e ketij projekti do te promovoje nje prej zonave me te spikatura ne rajonin e Korces. Zona e Prespes mbetet nje atraksion i vecante ne juglindje te vendit me resurse te shumta natyrore dhe tradita te vecanta. / Top Channel

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate