18 febbraio 2013

Situata problematike dhe dëmtimi i disa prej monumenteve me te rendesishme te kulturës dhe historise shqiptare kane motivuar kërkesën e kryetares se komisionit te Edukimit dhe mjeteve te Informimit Publik

 
Situata problematike dhe dëmtimi i disa prej monumenteve me te rendesishme te kulturës dhe historise shqiptare kane motivuar kërkesën e kryetares se komisionit te Edukimit dhe mjeteve te Informimit Publik,

Valentina Leskaj per te thirrur ne seance dëgjimore ministrin e Kulturës Aldo Bumçi. Sipas kryetares Leskaj, eshte shqetesuese dëmtimi i afreskeve te Onufrit ne Kishen e Valshit; por edhe rreziku qe i kanoset kalasë se Krujës, kalasë se Ali Pashe Tepelenes dhe kalase se Butrintit nga rrëshqitja e dherave. Sipas Leskajt, jane rreth 40 monumente te trashëgimisë kulturore, te cilat janë ne rrezik  per shkak te mungesës se vëmendjes nga strukturat shtetërore.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate