09 febbraio 2013

Atraksione ne Berat sipas guides se Bashkis se Beratit

-

Atraksione


Xhamia e Kuqe


Xhamia e Kuqe ruhet në formë rrënoje pranë rrethimit jugor të kalasë së Beratit. Muret ruhen pak mbi tokë, vetëm minarja ruhet më shumë nga teknika dhe materiali i punimit ka marrë edhe emrin. Xhamia përbëhet nga salla e
 LokalizoShto tek te Preferuarat

Kisha e Shën Mëri Vllahernës


Kisha e Shën Mërisë së Vllahernës është më e vjetra ndër kishat që ruhen ende sot në qytetin mesjetar të Beratit. Pozicionohet në një terren të pjerrët në anën perëndimore të kalasë. Planimetria e kishës ka pësuar disa ndërhyrje
 LokalizoShto tek te Preferuarat

Kisha e Shën Kollit, pranë Vllahernës


Kisha e shën Kollit ndodhet në krahun perëndimor të kalasë së Beratit, pranë kishës bizantine të shën Mëri Vllahernës. Periudha e ndërtimit sipas mbishkrimit që gjendet në murin e brendshëm vendoset në fund të shek. XVI. Por nga gjurmët
 LokalizoShto tek te Preferuarat

Kisha e Shën Triadhës


Ngrihet në afërsi të mureve të rrethimit të dytë të kalasë së Beratit dhe ka një pozicion shumë të bukur panoramik. Kisha është e stilit kryq i brendashkruar me mbështetje të brendshme në dy kolona të ripërdorura me siguri

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate