15 settembre 2016

Turistë nga Europa ngjiten në lartësitë e Thethit

  • the1.jpg
  • the2.jpg
  • the3.jpg
  • the4.jpg
  • theth9-1.jpg
the1TIRANË, 15 Shtator / ATSH / – Vjeshta erdhi me ndryshimin e temperaturave dhe me shira që në disa zona krijoi edhe problematika, por kjo nuk pengoi turistët e huaj të vazhdojnë  vizitat në Shqipëri dhe kryesish në zonat malore.
Thethi dhe malësia e Shkodrës kane qenë destinacioni i tyre këto ditë. Vendet piktoreske të këtyre zonave ndodhen larg rrugës automobilistike dhe pjesa tjetër e rrugës bëhet në këmbë apo me kafsh transporti.
Për t’i çuar vizitorët në vendin e kërkuar, banorët vendas kanë krijuar grupe të posaçme guidatorësh, tashmë të specializuar në udhëheqjen e turistëve të huaj në vendet piktoreske.
Ngjitja me kafshë e lartësive të zonës nuk është thjesht një mundim, por një aventurë sportive e grupit lëvizës.
Ata prezantohen dhe njihen me natyrën piktoreske, me historinë, me traditat dhe kulturën e fshatrave ku shkelin. Jane të paisur me çadrat alpine që i sigurojnë një pushim dhe fjetje të ngrohtë edhe në këto lartësi dhe mot të pa qëndrueshëm, ata vazhdojnë të preferojnë natyrën tonë malore.  /a.ke
https://www.ata.gov.al/turiste-nga-europa-ngjiten-ne-lartesite-e-thethit/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate