28 settembre 2016

”Muzeu Lëvizës”, një mundësi për promovimin e pasurisë etnografike dhe folklorike

14440855_1070998456289468_6244688846644762145_nTIRANE,28 Shtator/ATSH/-Ne kuadër tё “ Ditёs Kombëtare tё Trashёgimisё “ dhe “ Ditëve Evropiane te Trashëgimisë Kulturore”, Qendra Kombëtare e Muzeve Berat,ka hapur dyert  më datë 22 Shtator për “Muzeun Lëvizës”, ekspozitë kjo që do të vazhdoj dhe për dy javët e ardhshme.
Muzeu  Historik Lushnje hapi dyert për këtë ekspozitë, për ti treguar vizitorëve pasurin etnografike dhe folklorike që kemi ne si  popull shqiptar.
Kjo ekspozitë përmban imazhe me shumë vlere të ruajtura me fanatizëm nga fondi i Muzeut Etnografik dhe Muzeut Onufri.
14358719_1070998559622791_2837518209576808488_nNёpёrmjet kёsaj ekspozite synohet qe, koleksioni tё bёhёt mё i njohur pёr njё publik mё tё gjёrё , pёr tё bёrë njё lidhje mё domethёnёse me objektin, nё tё njёjtёn kohё duke kontribuar nё forcimin e identitetit tё muzeut.
Gjithashtu, synohet tё krijohet  njё rrjet aktiv bashkëpunimi me muzetё e tjera brenda dhe jashtё vendit, duke shkëmbyer eksperienca, duke promovuar kulturën, duke bashkëvepruar dhe shpërndar informacion.
Me këtë aktivitet, bëhet e mundur që Shqipëria të jetë jo vetëm një atraksion turistik por dhe një vend i pasur me etnicitet dhe folklor.
/a.a/ /a.g/
https://www.ata.gov.al/muzeu-levizes-nje-mundesi-per-promovimin-e-pasurise-etnografike-dhe-folklorike/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate