26 settembre 2016

Nis vendosja e tabelave orientuese në rrugën Egnatia në ndihmë të turizmit historik

via-egnatiaTIRANË, 26 Shtator / ATSH / – Via Egnatia ka qenë një intenerar tepër  i vizituar këtë sezon veror turistik.
Në të kanë shkelur mjaftë kuriozë vendas e të huaj për të parë nga afër atë që ka ndodhur 2000 mijë vjet më parë në këto troje. E shtrirë nga Durrësi deri në Stamboll, ajo kalon nëpër disa vende tepër interesante historike dhe turistike të vendit tonë.
Pikërisht në disa prej këtyre pikave janë kryer investime për ti kthyer ato në atraksione turistike.
Kështu ka ndodhur në zonën e Elbasanit, të Gramshit, Korçës dhe Prespës.
Tashmë ka nisur një tjetër sezon turistik ku vizitorët e natyrës, udhëtojnë përsëri në këtë rrugë historike .
Për ti orientuar ata sa më  mirë në eksplorimin e saj, AKB në bashkëpunim me pushtetin lokal, ka filluar tabelizimin e  një segmenti të rrugës antike.
/a.g/
https://www.ata.gov.al/nis-vendosja-e-tabelave-orientuese-ne-rrugen-egnatia-ne-ndihme-te-turizmit-historik/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate