07 settembre 2016

Parku arkeologjik i Apolonisë, frekuentohet nga mijëra vizitorë

apolloniTIRANE, 5 Shtator /ATSH/- Parku arkeologjik i Apolonisë që ndodhet 12 kilometra larg qytetit të Fierit në jug të vendit,  këtë sezon verorë ka qenë një ndër më të frekuentuarit në vendin tonë.
Qindra vizitorë të shumë prej të cilëve më të shumtët kanë qenë të huaj nga Polonia , Franca , Italia janë njohur dhe kanë parë nga afër objektet e veçanta dhe monumentet e kulturës,  që janë një atraksion më vete i këtij parku, ndërthurur  me peisazhin piktoresk të zonës, që tërheq edhe më shumë turistët e huaj.
Specialistë të këtij parku shprehen të sigurt se, numri i vizitorëve do të ishte shumë herë më i lartë nëse nuk do të ish pengesë rruga që të çon drejt Apolonisë.
Përfundimi i by-passit, Mbrostar – Levan , pritet t’i japë përgjigje situatës pasi mundëson lidhjen direkte të rrugës kryesore me atë që të çon drejt Apolonisë , duke shmangur intenerarin e mundimshëm të kalimit përmes disa fshatrave. e.xh/ /a.g
https://www.ata.gov.al/parku-arkeologjik-i-apolonise-frekuentohet-nga-mijera-vizitore/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate