28 settembre 2016

Shkatërrimi i Valbonës ka filluar sot dhe askush nuk reagon! (FOTO)

Të ndërtohen 11 hidrocentrale në gjatesinë e 25 kilometrave, do të thotë dënim kapital për lumin e njohur në mbare viset shqiptare! Të gjithë jemi të vetëdijshëm se Lumi Valbona është si një Faltore e shenjtë e natyrës sonë të bekuar të Alpeve shqiptare. Lumi bashkë me Luginën e vet ku rrjedh është një nga të paktat vende që kanë mbetur pa u dëmtuar, duke mundur të ruajnë bio-diversitetin
Edhe pse ka disa kohë që një grup banorësh të Tropojës kanë ngritur zërin nëpër media dhe rrjete sociale, për një masakër ekologjike që po përgatitet ndaj lumit të Valbonës. Arsyeja që banorët e Valbonës janë alarmuar është se sot ka nisur të zbatohet një projekt për ndërtimin e 10 hidrocentrave, (11 bashkë me një hidrocentral ekzistues), përgjatë rrjedhës së lumit të Valbonës dhe kjo jo në të gjithë rrjedhën, por vetëm në 25 kilometrat e rrjedhës së epërme, rrjedhës së rrëmbyeshme të këtij lumi, deri sa zbret në fushë. Fotot e mëposhteme të marra në Maskollatë dhe Dragobi janë dëshmi e qartë që shkatërrimi ka marrë rrugë.
“Nisma thurje” ka bërë thirrje për sensibilizim dhe reagim nga qytetarët për të penguar këtë masakër që po I bëhët natyrës Shqiptare.http://www.standard.al/2016/09/28/shkaterrimi-i-valbones-ka-filluar-sot-dhe-askush-nuk-reagon-foto/Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate