02 giugno 2014

Strategjia e re e turizmit pritet te rrise standartet dhe cilesine ne industrine turistike

Monday, 02 June 2014 09:52
Strategjia e re e turizmit pritet te rrise standartet dhe cilesine ne industrine turistike.
Strategjia e re dhe ligji për turizmin, pritet të ndikojnë në rritjen e standardeve dhe cilësisë në këtë industri. Kjo është pritshmëria që kanë operatorët turistikë dhe njesitë akomoduese në vend. Kryetar i Shoqatës të Njësive Akomoduese shprehet se strategjia pritet të japë ndikim pozitiv në turizëm, të përmirësojë shërbimin dhe të ketë vizion për të ardhmen. Përsa i përket sezonit turistik të këtij viti pritshmëritë janë për një rritje 15 për qind te numrit te turisteve. Vendi ynë ka rreth 900 njësi akomoduese, por vetëm 36 hotele janë të çertifikuara nga Ministria e Turizimit. Ligji i ri për turizmin pritet t'i japë zgjidhje edhe çertifikimit të njësive akomoduese qe kane mbetur.http://www.radiotravel.al/index.php?option=com_k2&view=item&id=86461:strategjia-e-re-e-turizmit-pritet-te-rrise-standartet-dhe-cilesine-ne-industrine-turistike&Itemid=617

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate