30 giugno 2014

Një plazh me standarde bashkëkohore

plazh. gjeneralitTIRANË,30 Qershor / ATSH- N.Lena – Para pak kohësh  Ministria e Turizmit dhe Agjencia Kombëtare e Bregdetit, paraqiti si model për t’u ndjekur nga të gjitha plazhet në vend, një plazh në Golem.
Një plazh tipik Evropian me të gjitha parametrat që kërkon një pushues. Një shembull që për autoritetet tregon se me pak investime mund të ndërtohet një plazh që i plotëson kushtet për sigurinë dhe akomodimin më të mirë të pushuesve.
Synimi i Agjencisë Kombëtare të bregdetit është që  edhe në Shqipëri të ketë plazhe të tipit “Blu Flag” sikurse edhe në vendet e rajonit siç është Mali i Zi me 60 të tillë. Një plazh me parametrat dhe kërkesat bashkëkohore unë e ndesha në fundjavë te “Plazhi i Gjeneralit”.
Pastërtia dhe rregulli prezantoheshin që në hyrje të ambienteve të këtij plazhi të vogël por tepër të kërkuar nga pushuesit. Makina të shumta të ardhura nga Tirana, Elbasani, Kavaja e vende të tjera, parkoheshin me rregull larg vendqëndrimeve të plazhistëve.
Në ambjentin ranor të tij, kishte një pastërti dhe rregull që të bënte përshtypje. Kulla e Rojes Bregdetare qëndronte në qëndër dhe disa djem të rinj vigjilonin nga lartësia e saj. Shërbimi dhe gatimi ishin në lartësinë e duhur.
Një problem që mbetet i pa zgjidhur është sistemi rrugor që akoma nuk po kap standardet që mund të ndihmojë për një turizëm bashkëkohor. Agjensia Kombëtare e Bregdetit, mbetet vigjilente që gjatë këtyre ditëve plazhi i madh i Durrësit dhe sidomos zona e Shkëmbit të Kavajës do të kontrollohen nga inspektorët e Agjencisë për të parë nëse janë zbatuar kriteret e përcaktuara nga ky organ që në fillim të sezonit turistik./a.g/http://www.ata.gov.al/nje-plazh-me-standarde-bashkekohore-136015.html

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate