12 agosto 2013

Vlorë, kalaja e vjetër, mes mbeturinave dhe pa mirëmbajtje

Aug 11, 2013 Mes mbeturinave dhe pa asnjë lloj mirëmbajtje. Kjo është panorama që të ofron zona e kalasë së vjetër në qytetin e Vlorës. Ndonëse është një prej zonave më të veçanta historike dhe kulturore të qytetit bregdetar, përkujdesja dhe mirëmbajtja dukshëm lë për të dëshiruar. Qytetarët ankohen se pushteti vendor dhe ai lokal i ka kthyer shpinën zonave muzeale, ndërsa thonë se zonës së vjetër të kalasë së Vlorës. Muret e Vlorës së lashtë të dala në sipërfaqe që prej viteve '70-'80, tashmë qendrojnë të fshehura pranë "Sheshit të flamurit" pa kurrfarë interesi për vizitorët, pasi shumë prej tyre nuk janë as në dijeni të ekzistencës së kësaj pjesë të historisë së qytetit bregdetar.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate