29 aprile 2013

Kete te diele 5-Maj 2013, Albania Mountain Team ju fton ne Ecje dhe kacavjerrje shkembore ne Boville.. • Boville Tirane
 • Programi:

  - 09:00 Nisja tek “Daily Bar” ne Bllok.

  - 10:15 Mberritja tek Rezervuari i Bovilles, ku ndalesa e pare do behet tek diga ku do keni mundesi te shihni dhe vizitoni kanionin e Bovilles nga afer.

  - Me tej me furgon do shkojme deri mbas diges, mbi fshatin qe ka pamje nga rezervuari. Aty do fillojme ecjen (rreth 1 ore e 30 minuta) duke ngjitur rreth 400 m lartesi. Ketu do keni mundesi te shihni disa guva, pamjen madheshtore te liqenit dhe maleve perreth si dhe shkembinjt te thepisur me bimesine pranverore qe i japin zones nje pamje tropikale.

  - Duke zbritur nga I njejti shteg do mberrijme tek pjeset e shkembinjve ku edhe gjendet itineraret per kacavjerrje. Itineraret variojne ne grade veshtiresie, nga ato te thjeshta tek ato me te veshtira, per ti dhen mundesi te gjitheve per tu kacavjerre edhe pse si fillestare.

  - Pajisjet per kacavjerrje do ju sigurohen nga ekipi ngjitjes. Kacavjerrja do zhvillohet ne masa te larta sigurie dhe do keni mundesi te njiheni me pajisjet baze qe perdoren, si dhe disa nga nyjet kryesore qe perdoren ne kete sport per tu siguruar.

  - Pasi te kene provuar te gjithe te pakten nje here ngjitjen, do zbresim poshte per ne liqen ku do behet barbekyja dhe ato qe do duan do mund te lahen (merrni rrobebanjot me vete).


  - 17:00 Nisja per ne Tirane
  Cmimi: 1,500 ALL (Guide, Barbeky, pajime dhe instruktor per kacavjerrje)
  Info Shtese:

  - Vishuni sportiv me pantallona te lirshme. Merrni uji me vete (shishe 1.5 L) si dhe ndonje ushqim apo fruta dhe mos harroni rrobe banjot.


  - Aktiviteti me shkalle veshtiresie te mesme
  Prenotoni me sms ne FB ose tel 0693258465 ose ne Daily bar
  https://www.facebook.com/events/367450076692453/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate