29 aprile 2013

Vlorë, drejt shkatërrimit monumentet e kulturës


VLORE - 27 PRILL 2013 15: 57
Monumentet e Kultures ne Vlorë janë në rrezik. Prej vitesh në pjesën më të madhe të godinave monumentale në Vlore nuk është bërë asnjë restaurim.
Fasada kryesore dhe një pjesë e faqes anësore të godinës monumentale pranë muzeut Etnografik në Vlorë, prej 10 ditësh është shembur plotësisht, ndërsa rreziku sa vjen dhe shtohet për banorët dhe godinat e tjera përreth.
Sic duket edhe nga pamjet godinat janë në gjendje te mjerushme, pasi nuk është vënë asnjëherë dorë për restaurimin e tyre. Dyert e dritaret janë totalisht të dëmtuara nga lagështira, ndërsa banorët e
kësaj godine të dëmtuar thonë se ndihen të rrezikuar.
Muzeu Etnografik i Vlorës është vendosur në një nga godinat më të vjetra të qytetit, që është ndërtuar në mesin e shekullit 19. Ajo është shpallur monument kulture dhe muzeu është mjaft i pëlqyeshëm për
vizitorët, pasi në të pasqyrohen të veçantat e traditave të rrethit të Vlorës.
(ad.ti/shqiptarja.com)
NGA AMRMAND XHELILI

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate