17 aprile 2013

Me rastin e 95-vjetorit të lindjes së piktorit të madh shqiptar Ibrahim Kodra, Komuna Ishëm, në bashkëpunim me Tirana Ekspres, një organizatë jofitimprurëse me fokus kulturën, artin dhe turizmin, ka menduar themelimin e festës së Komunës së Ishmit, më datë 21 prill 2013


Me rastin e 95-vjetorit të lindjes së piktorit të madh shqiptar Ibrahim Kodra, Komuna Ishëm, në bashkëpunim me Tirana Ekspres, një organizatë jofitimprurëse me fokus kulturën, artin dhe turizmin, ka menduar themelimin e festës së Komunës së Ishmit, më datë 21 prill 2013. 
Dëshira jonë është që ta përkujtojmë piktorin e njohur në një ditë festive duke bashkuar banorët e Komunës në art, këngë dhe celebrime. E ideuar si një ditë festive për Komunën dhe përkujtimore ndaj jetës dhe veprës së piktorit të njohur kjo festë synon të sjellë së bashku banorët e komunës në një panair produktesh tradicionale gastronomike dhe artizanale të zonës.
Kodra është padyshim një nga figurat më të njohura të Komunës së Ishmit dhe me anë të kësaj feste ne kemi dëshirë të sjellim pak nga fryma e tij.

Festa e Ishmit programi:
09:00-10:00 - Nisja me autobus nga Tirana
10:00- 11:00 - Mbërritja në Ishëm. Shëtitje në Komunë
11:00- 11:15 - Fjalë hapëse e Kryetarit të Komunës Ishëm
11:15 – 11:30 - Fjalë përshëndetëse e përfaqësuesve të Tirana Ekspres
11:30- 13:30 - Shfaqje e Ansamblit Popullor të Tiranës- Pjesa e parë
13:30- 15:30 - Kohë e lirë për drekën. Projeksion filmi “The Kid” Charlie Chaplin në shkollën e Ishmit
15:30- 17:00 – Shfaqje e Ansamblit Popullor të Tiranës - Pjesa e dytë
17:00 - Kthimi në Tiranë
Paralel me programin do jetë edhe panairi i ushqimit dhe artizanatit
https://www.facebook.com/events/463673487036347/?notif_t=plan_user_invited

On the occasion of the 95th anniversary of the renowned Albanian painter Ibrahim Kodra, the Ishëm Commune, in collaboration with Tirana Ekspres, a non-for-profit organisation focusing on cultural, environmental and touristic issues, are organizing the Feast of Ishëm, on Sunday, April 21st .


Festa e Ishmit programi:
09:00-10:00 Departure from Tirana
10:00- 11:00 Arrival in Ishëm. Tour around the Commune
11:00- 11:15 Opening remarks of the Head of Commune
11:15 11:30 Tirana Ekspres remarks
11:30- 13:30 Show by Tirana Folk Ensemble First part
13:30- 15:30 Lunch time. Film projection by Charlie Chaplin in Ishëm school
15:30- 17:00 Show by Tirana Folk Ensemble- Second part
17:00 Return to Tirana
Parallel to the program, a gastronomic and handcrafts fair will be held.

https://www.facebook.com/events/463673487036347/?notif_t=plan_user_invited

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate