26 aprile 2013

KREU I BASHKISË ÇIPA INSPEKTON PUNIMET NË PLAZHIN E RI prill/2013 Sarand,Albania

Plazhi i Ri ne qytetin e Sarandes, nje nder me te frekuentuarit dhe me tradiconalet, eshte duke nderruar pamje, pasi i nenshtrohet nje projekti rivleresues qe ka nisur nga Bashkia e qytetit, ne kuader te performimit cilesor te qytetit per sezonin turistik "Vere 2013". Ecuria e punimeve eshte pare nga afer paraditen e 25 prillit nga Kryetari i Bashkise, Stefan Çipa, i cili, ne nje komunikim me mediat, ka vleresuar investimin prej 3 milione lekesh nga Bashkia, ne partneritet me Raiffaissen Bank, per shumen 25 mije euro. Eshte nje projekt kompleks, u shpreh Çipa, qe realizon rikualifikimin e Pishines se hapur (xadres) te qytetit dhe mjediseve mbeshtetese te saj. Me kete merr rruge ideja qe shetiorja tradicionale e Sarandes te nise prej ketej, duke e bere 6 m te gjere trotuarin ekzistues qe kalon perpara Plazhit te Ri. Pjese perberese e investimit eshte kompletimi me ndriçim, nderkohe qe ekualiptet e shkulura per shkak te degradimit te tyre, do te zevendesohen nga mbjellje pemesh te reja tropikale dhe nga krijimi i siperfaqeve me gjelberim te ri. Nderkohe, me investimin u jepet fund filtrimeve te ujerave te shiut e atyre te ndotura, me nisje qe nga rruga e shkolles "Adem Sheme", qe shkarkoheshin ne det. Ne perfundim te investimit, qe nuk shkon me shume se brenda muajit qershor, ne kete plazh nuk do te mungojne dushet me uje te embel. Projekti qe zbatohet nga firma "Mane", ben funksionale dhe i jep xadres karakterin e nje stadiumi, me mundesi per ndjekjen komode te kampionateve te notit, si dhe ofron kushte shume me te mira per stervitjen e ekipeve te notit, duke e kthyer kete sport ne "vendlindjen" e vet.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.444415265651907.1073741867.100002503125686&type=1

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate