02 marzo 2015

Lulekëmbana Vezulluese, një lule e re në florën shqiptare

...

.


Botanistët shqiptarë thonë se kanë shtuar një tjetër bimë në Regjistrin e Florës shqiptare e cila nuk gjendet në asnjë vend tjetër të botës.

Lulekëmbana Vezulluese u zbulua në Malin e Tomorrit falë një bashkëpunimi me botanistë kroatë dhe italianë.

Profesor Doktor Lulëzim Shuka ,një nga autorët e zbulimit, ka folur ër problemet e fundit që po shkakton dëmtimi i bimësisë në eko-sistemin e disa zonave në Jug të Shqipërisë. - 

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate